PSV zoekt Van Bommel-opvolger: interim-opties, droomkandidaat en dark horses

PSV zoekt Van Bommel-opvolger: interim-opties, droomkandidaat en dark horses

16-12-2019 12:00 Laatste update: 12:03
109

Na precies 75 wedstrijden is het klaar: Mark van Bommel is niet langer trainer van PSV. De vraag is nu wie hem moet opvolgen in het Philips Stadion. VoetbalPrimeur zet acht namen op een rij.

"Het verval is te groot en PSV-onwaardig", verklaarde algemeen directeur Toon Gerbrands maandagochtend na de breuk met Van Bommel. PSV won slechts twee van de laatste twaalf wedstrijden en de nederlaag tegen Feyenoord (3-1) was de druppel. Inmiddels is de zoektocht naar een (tijdelijke) opvolger van Van Bommel geopend, maar wie zijn de kandidaten?

Interim-opties: Ernest Faber, Guus Hiddink en Huub Stevens
De kans is groot dat Faber, op dit moment hoofd opleidingen op De Herdgang, wordt aangesteld als tijdelijke opvolger van Van Bommel. In dat geval zit hij dan woensdag in Veenendaal op de bank in de tweede ronde van de KNVB Beker tegen GVVV en zaterdagavond tegen PEC Zwolle.

Andere opties om het seizoen als ad-interim af te maken zijn veteranen Guus Hiddink en Huub Stevens. De aanstelling van Hiddink lijkt het meest reëel. Hij was in het verleden twee keer eerder - met veel succes - trainer van PSV en heeft zijn handen vrij na zijn vertrek uit China. De vraag is of hij op 73-jarige leeftijd nog op het veld wil staan.

Droomkandidaat: Louis van Gaal
Waarom niet? Natuurlijk heeft Van Gaal meerdere keren aangegeven dat hij geen club meer zal trainen, maar mogelijk kan Gerbrands hem verleiden tot een sensationele rentree. De twee werkten samen bij AZ, met het kampioenschap van 2009 als ultiem hoogtepunt. Wil de 68-jarige Amsterdammers zijn leven in Portugal nog één keer inruilen voor een mooie klus in de Eredivisie?

Het talent: Ruud van Nistelrooij
Van Nistelrooij is voorbestemd om ooit trainer van PSV te worden, maar de Eindhovense club zal niet verwacht hebben dat het na anderhalf jaar al klaar zou zijn met Van Bommel. Op dit moment lijkt het nog te vroeg voor de topspits van weleer om in te stappen. Van Nistelrooij volgde Van Bommel een jaar geleden op als trainer van PSV O19.

Dark horses: Kees van Wonderen, Fred Rutten, Erwin Koeman
We hadden ook Arne Slot (AZ), schoonvader Bert van Marwijk en Derby County-manager Phillip Cocu kunnen noemen, maar heel reëel is hun komst niet. Kees van Wonderen, Fred Rutten en Erwin Koeman zijn de dark horses om het roer over te nemen in Eindhoven. Van Wonderen stapte onlangs op als assistent-bondscoach van Oranje, terwijl Rutten en Koeman zonder werk zitten.

Wie moet volgens jou Van Bommel opvolgen? Laat het weten in de comments!