'Als er iemand is die we succes gunnen is Mark het, maar dit was onvermijdelijk'

'Als er iemand is die we succes gunnen is Mark het, maar dit was onvermijdelijk'

16-12-2019 11:01
31

Harrie Timmermans, voorzitter van de Supportersvereniging PSV, had het ontslag van trainer Mark van Bommel wel zien aankomen. Timmermans stelt dat het congé van het clubicoon van de Eindhovenaren 'pijnlijk, maar onvermijdelijk' was.

De supporters van PSV hoopten dat Van Bommel de man was die het tij kon keren. "Mark is een held van de club", zegt Timmermans tegen het Algemeen Dagblad. "Als er iemand is die de supporters succes gunnen, dan is hij het wel. Maar vanwege de slechte resultaten was dit ontslag misschien wel onvermijdelijk."

Het nieuws komt dan ook niet als een verrassing voor de voorzitter van de supportersvereniging. "Ik hield m'n telefoon vandaag toch wat extra in de gaten", zegt Timmermans. "De voetbalwereld heeft een paar voorspelbare patronen. Na een paar nederlagen komt er altijd discussie over de trainer. Dat zie je ook bij PSV, al duurt het bij ons vaak wat langer dan bij andere clubs. Maar het is gewoon de keiharde realiteit als de resultaten uitblijven."

Voor het eerst in acht jaar heeft PSV een trainer ontslagen. Later op maandag komt de club met meer informatie en maakt het bekend wie voorlopig de honneurs zal waarnemen.