Groot nieuws uit Eindhoven: PSV stuurt Van Bommel de laan uit

Groot nieuws uit Eindhoven: PSV stuurt Van Bommel de laan uit

16-12-2019 09:15 Laatste update: 09:42
278

Mark van Bommel is ontslagen bij PSV. Dat is maandagochtend bekend geworden. Algemeen directeur Toon Gerbrands houdt de trainer verantwoordelijk voor de slechte resultaten.

De met 3-1 verloren uitwedstrijd bij Feyenoord is de druppel voor de clubleiding van PSV, die geen vertrouwen meer had in een ommekeer onder Van Bommel. "Het verval is te groot en PSV-onwaardig", zegt algemeen directeur Toon Gerbrands op de website van de Eindhovenaren. "De wedstrijden zijn de meetmomenten, maar het proces er omheen is ook bepalend. We monitoren dat intensief."

"PSV is een club waar we elkaar proberen te helpen en ondersteunen", gaat het statement verder. "Dat is ook in de voorbije maanden zo geweest. Het clubbelang heeft altijd voorop gestaan. De evaluatie heeft uiteindelijk in deze pijnlijke beslissing geresulteerd. We hebben er met z’n allen alles aan gedaan om het tij te keren. Dat is helaas niet gelukt."

Het bestuur van de Eindhovenaren zal later vandaag in een persconferentie nader toelichten waarom Van Bommel ontslagen is. Op dat moment wordt ook de tijdelijke opvolger van de Limburger geïntroduceerd, schrijft de club. Volgens De Telegraaf is het te verwachten dat Ernest Faber het stokje tot aan de winterstop overneemt. Hij is op dit moment hoofd jeugdopleiding bij PSV.

Na Jaap Stam, Robert Maaskant, Leonid Slutsky en Alfons Groenendijk is Van Bommel de vijfde trainer die dit seizoen de Kerst niet haalt bij een club in de Eredivisie. De 42-jarige Limburger was anderhalf jaar werkzaam voor de Eindhovense club.