Transparent
Inloggen
Sluiten

Bas Nijhuis: 'Ik zei tegen Viergever dat ze eerst zelf maar twee keer moesten scoren'

15 december 2019 17:52

In gesprek met Fox Sports werd scheidsrechter Bas Nijhuis gevraagd naar zijn beslissing om Feyenoord een tweede strafschop te geven. Volgens de Tukker is het op de beelden niet te zien dat hij fout zit. "Ik wil op de beelden het contactmoment graag zien. Ik snap wel dat Dennis Higler hier niet ingrijpt en zegt dat ik hem terug moet draaien of er naar moet kijken", aldus Nijhuis na het zien van de beelden. "Het contactmoment is net daar op het moment als hij hem er indraait. Ik wil graag de juiste camera hebben. Dennis gaf aan dat er twaalf camera's waren. Van achteren was de beste camera, maar die werd geblockt door een speler. Wij moeten het ook hiermee doen. Op het veld heb ik dan de beste positie om het te zien als je ziet waar ik sta."

Nijhuis ging verder: "Ik word hier niet overtuigd van. Vanuit dit camerapunt denk je wel dat de hand dicht bij het lichaam is, maar het juiste contactmoment zie ik hier niet. Dan ga ik voor mezelf op het veld als beste uitgangspositie uit. Ik zie niet waar hij hem raakt op dit beeld, dus ik kan hier niet heel veel mee."

De scheidsrechter had weinig begrip over de kritieken van de spelers van PSV over de strafschop. Hij gaf liefst drie keer geel vanwege protesteren. "Je moet gewoon niet protesteren. Er is een VAR en als er iets fout is, grijpt die wel in. Gewoon niet zeiken en doorvoetballen", gaf hij aan. "Het is altijd mooi dat je bij een nederlaag een cruciaal moment aan de scheidsrechter opgeeft. Waar hebben we het over? 3-0. Het is een belangrijk moment, maar ik heb op het veld ook tegen Viergever gezegd dat ze eerst zelf maar twee keer moesten scoren. Dan zouden we weer praten. Dat is ook niet gebeurd."

Nijhuis draaide om de opmerking van de verslaggever heen dat het als scheidsrechter niet zijn taak is om een speler daarop te wijzen. "Als ze tegen mij praten, praat ik op een normale manier terug", zei hij daarover. "Het spel vandaag zegt wel genoeg. Ze moeten niet bij de scheidsrechter zijn, maar bij de spelers zelf."




Tags

nijhuis contactmoment viergever protesteren camerapunt doorvoetballen feyenoord fox geblockt higler indraait kritieken opgeeft uitgangspositie var

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage