Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV zakt opnieuw door het ijs buitenshuis en verliest van Feyenoord

15 december 2019 16:24
Foto: Pro Shots

PSV zakt opnieuw door het ijs buitenshuis en verliest van Feyenoord; image source: Pro Shots

PSV is voor de verandering weer eens volledig door het ijs gezakt buiten de stadsgrenzen van Eindhoven. Op bezoek bij Feyenoord ging de ploeg van Mark van Bommel met 3-1 onderuit. Wederom braken defensieve blunders PSV op, waarbij Feyenoord ook dankbaar gebruik maakte van de cadeautjes van scheidsrechter Nijhuis. Gastón Pereiro maakte vlak voor tijd nog de aansluitingstreffer.

PSV ging direct vol van start en gaf Feyenoord nauwelijks kans om te stormen richting het doel van Lars Unnerstall. De eerste mogelijkheid was weliswaar nog voor Feyenoord, maar al snel kwamen de eerste kansen voor de ploeg van Mark van Bommel. Een spectaculaire omhaal van Donyell Malen kon door Botteghin worden geblockt, terwijl schoten op doel van Mohamed Ihattaren en Pablo Rosario door Vermeer gestopt werden. De grootste mogelijkheid was na een kwartier voor Steven Bergwijn. Hij had de bal vrij voor het inschieten, maar schoot over.

Het leek gezien de kansen wachten op de openingstreffer van PSV, maar het was enkele minuten later juist raak aan de andere kant. Met veel geluk kwam de bal voor de voeten van Sinisterra. Zijn voorzet leek eenvoudig weggewerkt te kunnen worden, maar Olivier Boscagli liet zich aftroeven door Berghuis en de achterstand was een feit.

Waar PSV afgelopen weken bij een tegentreffer vaak de kop liet hangen, ging het nu juist vol op zoek naar de gelijkmaker. Al snel was het Ritsu Doan die dicht bij de 1-1 was, maar de voorzet van Boscagli was net te scherp zodat hij de bal niet kon intikken.

Na een half uur kreeg Feyenoord weer een goede kans via Berghuis, maar dit keer kon Unnnerstall nu goed redding brengen. Een minuut na dat schot ging het echter toch fout toen Denzel Dumfries opzichtig aan het shirt trok van Sinisterra en de bal op de stip ging. Berghuis zorgde op die manier alsnog voor de 2-0.

Die tegentreffer leek het duel volledig te kantelen. PSV verloor alle duels, passes kwamen vaker niet dan wel aan en gevaar werd er niet meer gecreëerd. Dat de ploeg vertrouwen mist, bewees Daniel Schwaab in de laatste minuut voor tijd. De Duitser ontving rond de middenlijn de bal, maar één Feyenoorder zette enigszins druk op de bal, maar uit paniek schoot de verdediger de bal hard en hoog terug, waardoor Feyenoord een corner kreeg.

In de tweede helft begon PSV weer uitstekend. Al snel kreeg het via Donyell Malen en Érick Gutiérrez goede kansen, maar hun schoten konden nog net door Vermeer worden gekeerd. Niet veel later moest Malen echter met een blessure van het veld toen hij verkeerd terecht kwam en Cody Gakpo in de ploeg kwam. Het was ook direct te merken aan het aanvalsspel. PSV probeerde wel aan te zetten, maar werd nauwelijks nog gevaarlijk.

Na ruim een uur spelen vond scheidsrechter Nijhuis dat hij nog niet genoeg in beeld was geweest en gaf een belachelijke penalty aan Feyenoord vanwege vermeend hands van Nick Viergever. Aangezien de Tukker bij gebrek aan karakter niet tegen kritiek kan, werden er ook meteen drie gele kaarten gegeven vanwege protesteren. Een topmoment voor Nijhuis, aangezien hij nu weer verzekerd is van een paar optredens op televisie. Opnieuw was het Berghuis die wist te scoren.

Ondanks dat Bergwijn al snel een goede mogelijkheid kreeg op de aansluitingstreffer, was het vertrouwen in een goed resultaat volledig weg en kreeg Feyenoord alle ruimte om naar hartelust aan te vallen en op zoek te gaan naar nog meer treffers. PSV ontsnapte daarbij aan een enorme nederlaag en had het geluk dat ook Feyenoord beschikt over een bijzonder matige selectie.

Zeven minuten voor tijd zorgde Gastón Pereiro voor toch een positief punt door op werkelijk fantastische wijze voor de aansluitingstreffer te zorgen. Het zorgde er voor dat er weer enigszins vertrouwen terugkeerde in de ploeg en er weer vol werd aangevallen. Kansen vielen er echter niet meer, waardoor PSV met 3-1 onderuit ging en PSV nu ook de tweede plaats helemaal uit het hoofd lijkt te kunnen zetten.




Discussieer mee op de forums


Tags

feyenoord berghuis malen nijhuis bergwijn bommel boscagli pereiro sinisterra vermeer aanvalsspel botteghin braken cadeautjes cody doan dumfries gakpo geblockt gutierrez hands hartelust ihattaren inschieten intikken kantelen middenlijn optredens paniek protesteren rosario schwaab spectaculaire stadsgrenzen topmoment unnerstall unnnerstall viergever

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage