Transparent
Inloggen
Sluiten

Nick Viergever: 'Volgens Nijhuis konden ze het vanuit de cameraposities niet duidelijk zien'

15 december 2019 17:24

Nick Viergever gaf in gesprek met Fox Sports aan dat de ploeg onnodig had verloren van Feyenoord. "We begonnen hartstikke goed aan de wedstrijd. Precies wat wij wilden doen, voerden we goed uit en we zaten er bovenop. Feyenoord wilde opbouwen, maar wij pakten heel veel af en creëerden kansen", aldus Viergever. "Het eerste moment waarop zij voor de goal komen, ligt hij er dan in. Dat was een tikkie."

Volgens de verdediger ging er bij die treffer meerdere dingen fout. "Het mag natuurlijk niet gebeuren. Hij komt uit zijn rug, maar dat gebeurt. Je moet dan door en dat deden we ook", zei hij daarover. "We lieten onze kop niet hangen en pakten het gewoon weer op met waar we daarvoor mee bezig waren. Met dezelfde felheid en verbetenheid. We krijgen dan vier of vijf goede schietkansen, maar je moet jezelf dan ook belonen."

De strafschop bij de 3-0. "Ik wist honderd procent zeker dat ik de arm strak langs mijn lichaam hield. Natuurlijk voel ik dat ik de bal tegen mijn hand aan krijg, maar dan moet je met de armen achter je lichaam gaan verdedigen. Het was gezegd dat dat niet de bedoeling is en je de armen in een natuurlijke houding moet hebben. Als je je handen dan zo strak naast je lichaam hebt en hij komt er dan tegenaan, wat moet je dan doen?", zei hij daarover. "Dit was zo'n bepalend moment in de wedstrijd. Ik zei dat ik de handen strak langs mijn lichaam had en de VAR dit ook moet zien. Volgens Nijhuis konden ze het vanuit de cameraposities het niet duidelijk zien, maar het is nu ook duidelijk te zien. Die goal had niet mogen vallen en dit had teruggedraaid moeten worden. Daar is de VAR voor. Bij 3-0 was de wedstrijd gespeeld."




Tags

viergever cameraposities nijhuis strak feyenoord var creeerden felheid fox opbouwen schietkansen verbetenheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage