Van Bommel: 'Al moet ik tegen de hele wereld vechten: ik geef niet op'

Reacties

Mark van Bommel heeft het moeilijk bij PSV. Zondag verloor zijn elftal al voor de vierde keer dit seizoen in de competitie, meer dan in de hele voorgaande jaargang. Feyenoord deelde een stevige tik uit (3-1), maar Van Bommel wil nog van geen opgeven weten.

© Pro Shots

'Als je naar het resultaat kijkt, lijkt het alsof de gifbeker helemaal leeg moet', sprak de trainer van PSV na de wedstrijd bij FOX Sports. 'Kijk je naar de wedstrijd, dan domineren wij de eerste twintig minuten. We hadden toen minimaal twee goals moeten maken. Het veldspel was goed en wat we voorbereid hadden, werd goed uitgevoerd.'

De doelpunten die PSV incasseerde vielen de ploeg echter rauw op het dak. Dat er ook nog een derde Rotterdamse treffer bij kwam vond Van Bommel niet fair. 'Het was in mijn ogen een belachelijke penalty, maar je kunt het niet meer terugdraaien.'

Bij het zien van de beelden van Nick Viergevers handsbal werd Van Bommel in die gedachte bevestigd. 'Zeg mij maar waar hij dan zijn hand moet houden. Het is gewoon een natuurlijke houding. Dichter tegen je lichaam kun je 'm niet houden, dus het is een belachelijke beslissing.'

Van Bommel vond complimenten voor PSV wel op z'n plaats. 'De jongens bleven doorgaan, kansen creëren, vechten en domineren. Het zag er goed uit, maar daar heb je heel weinig aan. We hebben één van onze beste wedstrijden van dit seizoen gespeeld, denk ik.'

De nederlaag in De Kuip verandert voor de trainer ook helemaal niets aan zijn ambities bij PSV. 'Dit is niet het moment om daarover te praten. Al moet ik tegen de hele wereld vechten: ik geef niet op, hoor.'

Malen
Donyell Malen viel zondag kort na rust geblesseerd uit en moest zich laten vervangen door Cody Gakpo. 'Daar maak ik me misschien nog wel meer zorgen om', zei Van Bommel na de wedstrijd tegen de NOS. 'Ik weet niet hoe erg het is, daar kan ik op dit moment nog niets over zeggen. Dat wordt morgen onderzocht. Maar je hebt het moment gezien, dat zag er echt niet goed uit.'