Van Emmen tot De Kuip: de onthutsende cijfers van PSV in uitduels

Reacties

Ook in De Kuip ging PSV onderuit, met verstrekkende gevolgen voor Mark van Bommel. De Eindhovenaren presteren al het hele kalenderjaar beroerd buitenshuis. Een overzicht van de uitwedstrijden in Eredivisie-verband die PSV in 2019 afwerkte. De balans luidt: achttien duels, zes zeges, zeven gelijke spelen en vijf nederlagen.

© Pro Shots

20 januari 2019, FC Emmen - PSV 2-2
Het bijna foutloze PSV komt dramatisch uit de startblokken na de winterstop. Door goals van invaller Nicklas Pedersen knokt promovendus FC Emmen zich terug van een 0-2 achterstand: 2-2.

10 februari 2019, FC Utrecht - PSV 2-2
In Stadion Galgenwaard is juist PSV veerkrachtig. Luuk de Jong voorkomt met twee doelpunten dat de Eindhovenaren een nederlaag lijden. Halverwege staat het nog 2-0 voor de thuisploeg via treffers van Sander van de Streek en Gyrano Kerk.

16 februari 2019, SC Heerenveen - PSV 2-2
Ondanks de 2-2 stapt PSV misschien wel als morele winnaar van het veld. De gelijkmaker van Donyell Malen valt namelijk pas in de vijfde minuut van de blessuretijd. Toch is het andermaal schade in de zinderende titelstrijd met Ajax.

Analyse Super Sunday: de gevaren en kansen voor Ajax, AZ, Feyenoord en PSV

2 maart 2019, Excelsior - PSV 0-2
Steven Bergwijn is de grote man in Kralingen. Met twee treffers neemt de aanvaller zijn ploeg bij de hand. De eerste uitzege van PSV in 2019 is een feit.

17 maart 2019, VVV-Venlo - PSV 0-1
VVV-Venlo verdedigt de hele wedstrijd meer dan uitstekend, totdat de 86ste minuut aanbreekt. Hirving Lozano krijgt iets te veel ruimte en rondt knap af. Zo ligt PSV weer helemaal op kampioenskoers.

31 maart 2019, Ajax - PSV 3-1
PSV laat na de titelstrijd in zijn voordeel te beslissen. Een rode kaart voor Noussair Mazraoui lijkt Ajax te nekken, maar door een strafschop van Dusan Tadic en een treffer van David Neres trekt de thuisploeg alsnog aan het langste eind.

'Defensieve weggevers en topclub-onwaardige tweede helft nekken PSV'

7 april 2019, Vitesse - PSV 3-3
Een wedstrijd met alles erop en eraan. Tim Matavz lijkt Vitesse vlak voor tijd aan de drie punten te helpen, maar in de blessuretijd verzilvert Lozano een penalty, zijn tweede van de wedstrijd. Na dit puntenverlies neemt Ajax de regie over in de titelrace.

25 april 2019, Willem II - PSV 0-3
Het enige wat PSV kan doen om Ajax onder druk te houden is winnen. In Tilburg laat de ploeg van Van Bommel in elk geval geen steek vallen. Het geblesseerd uitvallen van Lozano is een smet.

12 mei 2019, AZ - PSV 1-0
AZ rekent definitief af met zijn topperscomplex en maakt met de zege een einde aan de spanning in de titelstrijd. Het is Ajax dat zich deze zondag officieus kroont tot kampioen.

3 augustus 2019, FC Twente - PSV 1-1
Een merkwaardige eerste speeldag: Ajax, Feyenoord én PSV spelen allemaal gelijk. Het is Denzel Dumfries die de Eindhovenaren behoedt voor een nederlaag tegen het net gepromoveerde FC Twente.

18 augustus 2019, Heracles Almelo - PSV 0-2
Mohamed Ihattaren heeft het op zijn heupen in Almelo. Mede door een treffer van het pas zeventienjarige talent rekent PSV betrekkelijk eenvoudig af met Heracles.

1 september 2019, RKC Waalwijk - PSV 1-3
De promovendus maakt het PSV verrassend lastig en komt via Melle Meulensteen zelfs op voorsprong. Pas na rust stellen de bezoekers orde op zaken. Zomeraankopen Timo Baumgartl en Kostas Mitroglou zijn trefzeker.

29 september 2019, PEC Zwolle - PSV 0-4
PEC Zwolle is een van de slachtoffers van de topvorm die PSV in deze periode nog tentoonspreidt. Nadat Pablo Rosario in minuut 39 de score opent, is er geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers.

19 oktober 2019, FC Utrecht - PSV 3-0
Van de Streek zet FC Utrecht op voorsprong, maar het gaat voor PSV pas echt mis als Nick Viergever en Jorrit Hendrix een rode kaart incasseren. Ajax slaat daardoor een gaatje van drie punten.

2 november 2019, Sparta Rotterdam - PSV 2-2
Aan een zeer moeizame wedstrijd houdt PSV nog een puntje over door een goal van Cody Gakpo in de blessuretijd.

10 november 2019, Willem II - PSV 2-1
Met Lars Unnerstall en niet Jeroen Zoet op doel gaat PSV ten onder in Tilburg. Ché Nunnely is met twee doelpunten de Man of the Match. Het is definitief crisis in Eindhoven.

1 december 2019, FC Emmen - PSV 1-1
Een zeer sterk FC Emmen is na rust de baas in eigen huis. Marko Kolar wist de 0-1 van Daniel Schwaab uit, waarna beide teams tevergeefs jagen op de winnende treffer.

15 december 2019, Feyenoord - PSV 3-1
Zelfs voor een PSV in een positieve vibe is De Kuip vaak een spookhuis gebleken. In deze crisistijden leek Feyenoord-uit al helemaal geen ideaal affiche om vertrouwen op te doen. Dat bleek het geval. Met een hattrick is Steven Berghuis de beul van PSV.