Superduo slaat weer toe in Zwolle

2 min

PSV Vrouwen heeft de draad in de Eredivisie Vrouwen weer opgepakt. Na het gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen werd in het MAC3PARK stadion PEC Zwolle met 0-4 verslagen.

De ploeg van Sander Luiten begon sterk aan de wedstrijd en greep de Zwolse formatie vanaf het begin bij de strot. Kuijpers kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd, maar de aanvoerder zag haar poging net naast de kruising verdwijnen. Even later was het Snoeijs die goed doorkwam aan de linkerkant en de bal perfect voorgaf op Smits, laatstgenoemde faalde niet. PSV liet het daar niet bij en Snoeijs kreeg uit een corner de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar haar kopbal ging net over. Gelukkig maakte ze haar misser in dezelfde helft nog goed. Na een heerlijke bal van Kuijpers omspeelde Snoeijs de keeper en rondde ze beheerst af: 0-2.

Identieke tweede helft
Ook in de tweede helft was PSV de baas. Naomi Pattiwael was zeer dreigend, maar miste het geluk in de afronding. Echter bleef het spitsenduo op dreef. Waar Smits eerst nog de paal raakte, profiteerde ze even later van een foutieve pass in de defensie van PEC. Ze ontving de bal op de rand van de zestienmeter en plaatste deze prachtig de verre hoek. En net zoals in de eerste helft, kon haar compagnon niet achterblijven met een doelpunt. Snoeijs beloonde een sterke wedstrijd met een goede solo en afronding voor de 0-4. In de slotfase was de ingevallen Cuschieri nog dicht bij PSV’s vijfde doelpunt, maar haar inzet verdween in de handen van de keeper.

Zo blijf PSV Vrouwen koploper van de Eredivisie Vrouwen. Volgende week zondag wacht op PSV Campus De Herdgang de topper tegen FC Twente. De aftrap is dan om 14.30 uur.