Sluiten

PSV aast op herstel in thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen

22 november 2019 13:01

Aanstaande zondag wacht voor PSV de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen, de huidige nummer acht van de Eredivisie. Na een ietwat stroef begin zijn de Friezen inmiddels zeven competitieduels op rij ongeslagen en staan ze nog maar drie punten achter PSV.

Het zal zondag voor de 30ste keer worden dat het duel in Eindhoven voor de competitie op het programma staat. PSV wist tot nu toe 18 keer te winnen, speelde 6 keer gelijk en verloor 5 keer. De grootste zege die PSV tegen Heerenveen boekte is 5-1. Dat resultaat werd behaald in 1995/1996, 2011/2012 en in 2012/2013.

De meest spectaculaire wedstrijd vond plaats in januari 2017. Heerenveen leek met de winst aan de haal te gaan door in de slotfase op voorsprong te komen, maar in de laatste minuut zorgde Marco van Ginkel voor de gelijkmaker. Ruim een minuut later ontplofte het Philips Stadion toen Hector Moreno de 4-3 maakte en de drie punten in Eindhoven bleven. Afgelopen seizoen eindigde het duel in een 3-0 overwinning.

Voor Denzel Dumfries zal het een speciale wedstrijd worden. Hij werd vorig jaar in de zomer door PSV overgenomen van sc Heerenveen en speelt dus tegen zijn oude club. Vorig seizoen speelde de nu nog geblesseerde Sam Lammers op huurbasis bij de Friezen.