PSV Vrouwen speelt gelijk tegen SC Heerenveen

2 min

De vrouwen van PSV hebben de competitiewedstrijd tegen de vrouwen van SC Heerenveen niet winnend kunnen afsluiten. Op PSV Campus De Herdgang eindigde het duel in een gelijkspel.

Afgekeurde doelpunten
PSV begon goed aan de wedstrijd en creƫerde een handje vol kansen. Smits zag haar voorzet op de lat belanden en zowel Van Dooren als Tillman konden hun schot net niet genoeg kracht en richting meegeven. PSV scoorde wel drie keer in de eerste helft, maar alle drie de doelpunten werden afgekeurd wegens buitenspel. In het restant van de tweede helft was het PSV dat aanviel, maar vaak was de eindpass net niet goed genoeg. Aan de andere kant viel er wel een geldig doelpunt. De Friezen kwamen er goed uit aan de rechterkant en maakte het openingsdoelpunt. Dat betekende dat beide ploegen de kleedkamer opzochten met een 0-1 stand.

Gelijkmaker
Net als in de eerste helft, verliepen de aanvallen in de tweede helft stroef. Vaak was de pass net niet nauwkeurig genoeg en was het geluk niet aan de zijde van de Eindhovenaren. Totdat Pattiwael een piekfijne voorzet wist te geven op Snoeijs. De buitenspeelster speelde zichzelf vrij met een goede actie en bediende de spits, die niet faalde. PSV ging daarna opzoek naar het winnende doelpunt. Via Snoeijs kwam de bal terecht bij Smits, maar de spits mikte net naast de paal. Ook Pattiwael was daarna dicht bij het tweede Eindhovense doelpunt, maar haar inzet verdween ook net naast. In de slotfase probeerde PSV het nog een keer. Een vrije trap van Coolen belandde in de kluts voor de voeten van Snoeijs, echter hield de keepster van SC Heerenveen stand.

Zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 stand. De eerstvolgende wedstrijd voor PSV Vrouwen is volgende week vrijdag. Dan speelt de ploeg de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.