Gutiérrez en scorende Alvárez doen vertrouwen op bij Mexico

Reacties

Edson Álvarez heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de plaatsing van Mexico voor de finaleronde van de CONCACAF Nations League. Naast de Ajacied speelde ook PSV'er Érick Gutiérrez de hele wedstrijd op bezoek bij Panama (0-3).

© Pro Shots

Álvarez is sinds oktober zijn basisplaats kwijt in Amsterdam. Bondscoach Gerard Martino gaf hem een plek links in een vijfmansverdediging. Gutiérrez kreeg de voorbije weken in Eindhoven juist de kans zich te bewijzen bij afwezigheid van Jorrit Hendrix, maar hij was vaak onzichtbaar en deelde in de malaise bij PSV. Bij Mexico heeft hij zijn basisplaats behouden.

In het duel met Panama was Mexico na de openingstreffer van Wolverhampton Wanderers-spits Raul Jímenez in de achtste minuut lang op zoek naar de 0-2. Twintig minuten voor tijd zorgde Álvarez voor opluchting door op aangeven van Jímenez fraai af te ronden. Het was zijn tweede goal voor de nationale ploeg, evenveel als voor Ajax. Het duel werd definitief beslist in de 85ste minuut: na een overtreding op voormalig FC Groningen-aanvaller Ariel Antuna kreeg Mexico een strafschop en scoorde Jímenez opnieuw.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de zege is Mexico winnaar van een groep met Panama en Bermuda, dat woensdag de laatste tegenstander is in de poulefase. Tijdens de finaleronde in juni speelt Mexico tegen de andere groepswinnaars van Divisie A. Naast Costa Rica en Honduras wint mogelijk ook de Verenigde Staten haar groep.