Superduo legt Ajax over de knie

2 min

PSV Vrouwen heeft een indrukwekkende zege geboekt op Sportcomplex De Toekomst. Het spitsenduo Smits en Snoeijs maakte het verschil: 1-4.

De ploeg begon goed aan de eerste helft en was twee keer via Katja Snoeijs dicht bij een doelpunt. Haar eerste poging werd gestopt door doelvrouw Lize Kop en bij de tweede kwam ze een teenlengte te kort. Toch liet het openingsdoelpunt even op zich wachten. Na ruim een half uur spelen stak Van Dooren Smits weg en de spits rondde beheerst af. En daar bleef het niet bij. PSV zette door en dankzij een mooi schot van Snoeijs ging het de rust in met een 0-2 voorsprong.

Beslissing valt in het laatste kwartier
In het begin van de tweede helft zetten de Amsterdammers aan en zocht de thuisploeg naar de aansluitingstreffer. Deze viel ook snel. Via Van Lunteren kwam Ajax op 1-2. Waar het erop leek dat de Amsterdammers daarna de overhand kregen, gooide Snoeijs een kwartier voor tijd de deur dicht. Na een goede actie van Pattiwael, legde ze de rebound terug op de spits en deze kon simpel binnentikken. Als bekroning op de wedstrijd maakte Smits ook haar tweede doelpunt van de wedstrijd en zette zo de eindstand van 1-4 op het scorebord.

PSV Vrouwen vergroot nu het gat met de concurrentie en heeft een voorsprong van zes punten op naaste concurrent Ajax. Volgende week spelen de vrouwen het heenduel in de Eredivisie Cup. Op PSV Campus De Herdgang trappen PSV en FC Twente om 14.30 uur af op zondagmiddag.