NOS Voetbal

PSV-duo Smits en Snoeijs pijnigt vrouwen Ajax

Vrouwen PSV in topper maatje te groot voor Ajax

De vrouwen van PSV zijn nog altijd ongenaakbaar in de eredivisie. De topper bij Ajax werd met 4-1 gewonnen en dat was voor een groot deel te danken aan Joëlle Smits en Katja Snoeijs.

De aanvalsters van PSV, voor de wedstrijd gezamenlijk al goed voor dertien doelpunten, maakten beiden twee goals op De Toekomst.

Smits opende na ruim een halfuur de score en Snoeijs verdubbelde vijf minuten later de marge met een uithaal met links.

De tegentreffer van Desiree van Lunteren vlak na rust leek de spanning terug te brengen, maar PSV was simpelweg een maatje te groot.

Snoeijs, met een intikker, en Smits, op aangeven van Snoeijs, pijnigden Ajax. De Amsterdammers kijken nu tegen een achterstand van zes punten aan op PSV.