'Ik voelde vertrouwen van Cocu. Bij hem speelde ik veel, bij Mark niet'

'Ik voelde vertrouwen van Cocu. Bij hem speelde ik veel, bij Mark niet'

11-10-2019 15:58
31

Mauro Júnior was hard op weg naar een doorbraak bij PSV, toen trainer Mark van Bommel het stokje overnam van Phillip Cocu. De twintigjarige Braziliaan kwam vorig seizoen niet verder dan 41 speelminuten in de Eredivisie en hoopt nu bij Heracles Almelo het ongelijk van Van Bommel te bewijzen.

Júnior had afgelopen zomer meerdere opties, maar koos bewust voor Almelo. "Dat leek PSV, mijn zaakwaarnemer én mezelf een goede oplossing. Een club waar het altijd draait om aanvallend en goed voetbal", zegt hij tegen Voetbal International. "Er was meer interesse, maar Heracles was het meest actief. Bijna dagelijks belden ze met mijn zaakwaarnemer. En nee, ik heb nog geen seconde spijt gehad van deze keuze."

De aanvallende middenvelder ziet zijn verhuurperiode niet als een kans om zijn belofte in te lossen, aangezien hij er al een jaar in PSV 1 op heeft zitten. Hij is voorbijgestreefd door Mohamed Ihattaren en de Eindhovenaren trokken ook nog eens miljoenen uit voor Ritsu Doan. "PSV is een topclub en dus heb je te maken met veel concurrentie. Je moet fit zijn, hard werken en hopen dat de trainer voor je kiest."

"Ik voelde vertrouwen van Kokoe (Cocu, red.)", vervolgt Mauro. "Bij Kokoe speelde ik veel, bij Mark niet. We hebben met elkaar gesproken, meermaals. Wat er is besproken? Dat ga ik niet in de media vertellen, dat is privé. Ik ben naar Heracles gegaan om zoveel mogelijk minuten te maken. Om te laten zien dat ik goed genoeg ben voor PSV. Ik wil nog altijd slagen in Eindhoven."