PSV - Ajax Quiz: twee doelpuntrijke confrontaties uit het verleden

Reacties

PSV en Ajax spelen zondag de eerste topper van het Eredivisie-seizoen. Een quiz over twee vorige confrontaties tussen de titelkandidaten uit Eindhoven en Amsterdam.

PSV - Ajax Quiz: twee doelpuntrijke confrontaties uit het verleden

Ajax verschijnt zondag aan de aftrap in het Philips Stadion in de wetenschap dat het de laatste drie uitduels met PSV verloor. In 2007 reisden de Amsterdammers echter naar Eindhoven af in de wetenschap dat ze daar al sinds 1994 niet meer hadden gewonnen. Met een klinkende 5-1 zege maakte de ploeg van Henk ten Cate toen een einde aan die lange droogte.

Twee jaar later speelde zich opnieuw een bijzondere editie van PSV - Ajax af. Niet alleen vanwege de uitzonderlijk doelpuntrijke zege van de Brabanders, maar ook omdat AZ dankzij die 6-2 overwinning kampioen van Nederland werd. Wie er in dat duel meespeelden en de editie van twee jaar eerder is het onderwerp van deze quiz. Veel plezier!

Uitleg bij de quiz: tussen haakjes staat het continent waarvan de speler afkomstig is. (NAm = Noord- en Midden-Amerika, Eur = Europa, enz.). Bij Nederlanders staat de nationaliteit wel vermeld. Spelers met een sterretje speelden later interlands voor een ander land. Spelers met een pijltje vielen in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.