Van Bommel geniet van PSV: 'Hier straalt zoveel plezier van af'

Reacties

Mohamed Ihattaren mocht zich de uitblinker aan PSV-zijde noemen bij de 3-2 zege van PSV op Sporting Portugal. Vooral de assist op de 1-0 van Donyell Malen was om door een ringetje te halen.

Van Bommel geniet van PSV: 'Hier straalt zoveel plezier van af'

De nog altijd pas zeventienjarige Ihattaren mocht donderdagavond zijn debuut maken in de groepsfase van een Europees toernooi. Binnen 25 minuten liet de middenvelder van PSV zijn kunsten al zien op het Europese podium. Met een prachtige pass buitenkant voet stuurde hij Malen op het vijandelijke doel af en daarmee stond hij aan de basis van de 1-0 voor PSV. Omdat Timo Baumgartl ook nog een hoekschop van Ihattaren binnenwerkte en daarmee voor de 3-1 zorgde, mocht de jongeling liefst twee assists bijschrijven.

'Ik heb lekker kunnen voetballen en ben heel blij met mijn assists', zei Ihattaren zelf met een glimlach van oor tot oor voor de camera van FOX Sports. 'Ik ben blij met mijn Europese debuut en heb heerlijk gespeeld. Ik ben ook blij dat we de drie punten hier hebben kunnen houden. We hadden het wel eerder af kunnen maken', vond hij. 

Van Bommel
Ihattaren had een zeer belangrijke bijdrage aan de 3-1 voorsprong van PSV en daarmee zorgde hij ervoor dat Van Bommel hem met het oog op zondag (de thuiswedstrijd tegen Ajax) na ruim een uur spelen naar de kant kon halen. 'Als je met 3-1 voor staat, kun je alvast een beetje naar voren kijken en dus heb ik Mo er wel afgehaald', stelde Van Bommel.

Het spel van Ihattaren, maar ook van de rest van PSV stemde de PSV-coach in grote delen van de wedstrijd tevreden. 'We kunnen echt fantastisch voetballen. Van deze ploeg straalt zoveel plezier af. We begonnen heel nerveus, maar na de eerste kansen sta je ineens op 2-0. Dan wordt het na een onnodige penalty 2-1 en na de rust staat het ineens weer 3-1. Dan ben je het even kwijt en dan ineens heb je het weer', analyseerde Van Bommel, die dolblij was met de zege. 'Eerste wedstrijd thuis tegen een heel goede ploeg, die makkelijk kansen creëert. Als je dan met 3-2 wint, moet je uitermate tevreden zijn.'

Fernando Ricksen
Van Bommel loofde tot slot ook nog het PSV-publiek voor het eerbetoon richting zijn oud-ploeggenoot Fernando Ricksen, die aan ALS leed en woensdag op 43-jarige leeftijd overleed. 'Ik had het niet verwacht, maar vond het heel mooi', zei Van Bommel. 'Dat betekent dat hij wat los heeft gemaakt met zijn ziekte waar hij zes jaar tegen gevochten heeft op een manier die je zelden ziet. Een strijder. Mooi dat het PSV-publiek een eerbetoon aan hem wijdt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.