Middenvelder Bruno Fernandes viert een goal met Wendel (links) en Luis Neto tijdens een duel met Boavista.
Volledig scherm
Middenvelder Bruno Fernandes viert een goal met Wendel (links) en Luis Neto tijdens een duel met Boavista. © AFP

Sporting-trainer Leonel Pontes: ‘PSV aanvallend sterk, maar ook in leerproces’

Zowel Sporting Portugal-trainer Leonel Pontes als centrale verdediger Luis Neto prezen voorafgaand aan het duel van de Portugezen met PSV de offensieve kracht van PSV. ,,Ze zijn heel sterk voorin”, zegt Pontes. Hij ziet het duel als een wedstrijd waarin beide ploegen evenveel kans hebben om te winnen. ,,Het is 50/50", aldus Pontes. ,,Ook wij hebben wapens om te winnen.”

  1. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.
  2. Sambo verlaat PSV en gaat naar Premier League-club: PSV incasseert nog ‘aardige’ vergoeding
    PREMIUM

    Sambo verlaat PSV en gaat naar Premier Lea­gue-club: PSV incasseert nog ‘aardige’ vergoeding

    Rechtsback Shurandy Sambo vertrekt aan het eind van dit seizoen bij PSV. De 22-jarige verdediger gaat naar Burnley en heeft al een deal met die club. Dat bevestigt zijn management. PSV had zijn contract niet voor 1 april opgezegd omdat er nog een opleidingsvergoeding bij een transfer kan worden opgestreken. Als de opzegging wel had plaatsgevonden, was die vergoeding sowieso in gevaar gekomen.
    Eindhoven
  3. Veel voetbalvaders in Eindhoven: deze oud-profs hebben talentvolle zonen (en dochters) in de opleiding van PSV
    PREMIUM

    Veel voetbalva­ders in Eindhoven: deze oud-profs hebben talentvol­le zonen (en dochters) in de opleiding van PSV

    Het verhaal van het 19-jarige PSV-talent Jesper Uneken trok afgelopen weekend veel aandacht. De jonge aanvaller scoorde een paar minuten na zijn debuut in de hoofdmacht van PSV en is na dertien jaar in de jeugdopleiding van PSV ineens een bekende speler geworden. Niet in het minst door de reactie van zijn vader Peter, die in Enschede dolgelukkig was met de treffer van zijn zoon. Welke oud-profs hebben ook nazaten die opgenomen zijn in de academie van PSV?
    Eindhoven