Home Nieuws De naweeën van Bergwijn op tien: ‘Een onbegrijpelijke beslissing’

De naweeën van Bergwijn op tien: ‘Een onbegrijpelijke beslissing’

102
0

Dat Mark van Bommel soms een eigenwijze en eigengereide coach kan zijn, valt ondertussen wel te concluderen. Het positioneren van Bergwijn op de tien positie is daar een voorbeeld van.

Nu Bergwijn en van Bommel hebben gesproken over de ongewone positie van de flankspeler, weten sommige media van Bommel te vinden wat zijn keuzes aangaan. Het zijn de gebruikelijke naweeën na ongewone beslissingen van een startende trainer. Het levert van Bommel stevige kritiek op.

Het positioneren van Bergwijn op tien valt te vergelijken met het mislukte experiment van Luuk de Jong op tien. Ook Luuk de Jong mocht vorig seizoen geregeld op de voor hem ongewone 10 positie beginnen maar ook voor Luuk de Jong gold dat het een totaal verkeerde positie was en faliekant verkeerd uitpakte.

Het heeft er soms enige schijn van dat Mark van Bommel als nog altijd beginnend trainer een ‘nieuw wiel’ wenst uit te vinden.

Dat dit soms lijdt tot gefronste wenkbrauwen mag geen verrassing heten. Ook Valentijn Driessen kan er met zijn pet niet bij dat van Bommel Bergwijn op de tien positie posteerde. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf is voor een ieder duidelijk dat Bergwijn een linksbuiten is.

“Mohamed Ihattaren speelt als rechtsbuiten en dat is een échte nummer tien”, vertelt Driessen in de podcast van De Telegraaf.

“Dan denk ik: waarom heb je zes, zeven wedstrijden nodig om dat te zien? En waarom moet een speler jou daarop wijzen? Dus de speler wijst jou eigenlijk op wat jij fout doet en wat je beter kan doen.”

“Dat Bergwijn dat nu pas zegt begrijp ik wel, want zo ligt natuurlijk ook de hiërarchie”, vervolgt Driessen. “En Van Bommel heeft natuurlijk altijd vertrouwen gehad in Bergwijn. Maar ik heb dit altijd een onbegrijpelijke beslissing gevonden, om Bergwijn op tien te zetten. Waarom kom je daar niet eerder op? Onderhand heb je de Champions League verspeeld.”


Vorig artikel‘Mark van Bommel kan deze week laten zien dat hij een toptrainer is’
Volgend artikelGutiérrez ontbreekt ook tegen Sporting Lissabon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in