Transparent
Inloggen
Sluiten

Sporting Lissabon kent onrustige weken na zwakke resultaten

17 september 2019 23:53

Voor PSV begint donderdag de groepsfase van de Europa League met een thuiswedstrijd tegen Sporting Lissabon. De Portugezen eindigden afgelopen seizoen op derde plek in de competitie en wisten bovendien beslag te leggen op de beker. Om die reden was de ploeg direct gekwalificeerd voor de groepsfase. Het nieuwe seizoen is moeizaam begonnen. Na een 5-0 nederlaag tegen Benfica in de Supercup werd er ook al in drie van de vijf competitiewedstrijden tegen puntverlies aan gelopen. Inmiddels kreeg Sporting ook al drie keer een rode kaart.

Bij Sporting was het de afgelopen weken rumoerig. Op de laatste transferdag haalde het nog twee aanvallers, terwijl drie spelers juist vertrokken bij de club. Een dag later werd bovendien trainer Marcel Keizer ontslagen vanwege de teleurstellende resultaten. Onder leiding van interim-trainer Leonel Pontes werd afgelopen weekend echter ook niet gewonnen van Boavista. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Sporting Lissabon werd in vriendschappelijk verband al vier keer getroffen. PSV won drie keer en speelde één keer gelijk. In juli 2016 was de laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar speelden. PSV won toen met 5-0.




Tags

sporting lissabon benfica boavista gekwalificeerd keizer leonel pontes rumoerig supercup

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.840 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage