AZ en PSV domineren Elftal van de Week na vijfklappers

Reacties

Het was deze week dringen om een plekje in het Elftal van de Week van de Eredivisie. De uitzonderlijk doelpuntrijke zesde speelronde leverde tal van hoge beoordelingen op, waarbij AZ en PSV gezamenlijk liefst zeven posities opeisten.

AZ en PSV domineren Elftal van de Week na vijfklappers

AZ won zaterdag met 5-1 van Sparta Rotterdam, terwijl PSV dankzij de vijfklapper van Speler van de Week Donyell Malen met 5-0 won van Vitesse. Behalve Malen, die een 10 kreeg voor zijn optreden, haalde ook Mohamed Ihattaren het Elftal van de Week. De zeventienjarige spelmaker bereidde de 2-0 van Malen voor en kreeg een 8. Verdediger Timo Baumgartl (7) is de derde PSV-speler in het Elftal van de Week.

Daarin is ook plek voor het Alkmaarse supertrio. Myron Boadu scoorde twee keer en kreeg een 8. Dat was ook het cijfer van Calvin Stengs, die tegen Sparta goed was voor twee assists. Oussama Idrissi scoorde twee keer én een 7,5 en hield daarmee Keito Nakamura (FC Twente, ook een 7,5 maar rood) uit het elftal met Eredivisie-uitblinkers. Verdediger Stijn Wuytens (7) completeert het AZ-kwartet.

De vier overgebleven posities in het Elftal van de Week gaan naar spelers van verschillende clubs. Reza Ghoochannejhad was met vier goals als invaller de absolute held van PEC Zwolle, linksback Nicolás Tagliafico scoorde twee keer voor Ajax en kreeg ook een 8,5. Leroy Fer (7,5) was de uitblinker bij Feyenoord, terwijl Joël Drommel (FC Twente, 7) van alle keepers het beste cijfer kreeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.