Sporting stelt ook zonder Keizer teleur in aanloop naar clash met PSV

Reacties

Sporting Portugal heeft de eerste wedstrijd zonder coach Marcel Keizer niet gewonnen. Op bezoek bij Boavista kwam de aanstaande tegenstander van PSV in de Europa League niet verder dan een gelijkspel.

Boavista
Boavista
1 - 1
Sporting Lissabon

Sporting Portugal reist aankomende week af naar Eindhoven voor het eerste groepsduel in Groep D van de Europa League tegen PSV. Om vertrouwen te tanken richting die wedstrijd was een zege tegen Boavista zeer welkom voor de club waar het onrustig is. Op 3 september werd afscheid genomen van coach Marcel Keizer, waarna Leonel Pontes het stokje overnam. De nieuwe coach zat zondagavond dus voor het eerst op de bank bij Sporting, dat vooraf aan het bezoek aan Porto op een achtste plek stond met zeven punten uit vier wedstrijden.

Boavista, dat in de eerste vier wedstrijden acht punten verzamelde, zorgde echter na zeven minuten alweer voor de volgende tegenslag bij Sporting Portugal. Marlon mocht van zo'n dertig meter van het doel een vrije trap nemen. Dat deed hij op zeer fenomenale wijze. De poging van de Braziliaan eindigde fraai achter Renan Ribeiro in het doel: 1-0, tevens de ruststand.

In de tweede helft probeerde Pontes het tij te keren door Jesé Rodríguez binnen de lijnen te brengen. De Spanjaard wordt dit seizoen gehuurd van Paris Saint-Germain en zag hoe zijn ploeg in de 62ste minuut inderdaad op gelijke hoogte kwam met Boavista. Aanvoerder Bruno Fernandes zag zijn vrije trap via de rug van een Boavista-speler in het doel belanden: 1-1.

Dat was uiteindelijk ook de eindstand en dus weet Sporting Portugal, waar Bruno Fernandes ook nog zijn tweede gele kaart kreeg, voor de tweede wedstrijd op rij niet te winnen. De ploeg verzuimt bovendien over Boavista heen te wippen. Boavista staat nu vierde, één plek en één punt boven Sporting, dat donderdag tegen PSV speelt in het Philips Stadion.