Spitsenduo bezorgt PSV Vrouwen winst in topper

2 min

PSV Vrouwen heeft een prachtige overwinning geboekt in de Eredivisie Vrouwen. De ploeg kwam twee keer op achterstand, maar knokte zich terug en pakte de volle buit tegen FC Twente.

In de eerste helft viel er aan beide kanten niet veel te beleven. Zowel PSV als FC Twente kwamen niet tot grote kansen. Verder dan afstandsschoten en een uitgespeelde mogelijkheid kwam de ploeg van Sander Luiten dan ook niet. Een domper was dat FC Twente vlak voor rust op voorsprong kwam. Na een handsbal ging de bal op de stip en de spits van de Tukkers faalde niet.

Spektakel
De tweede helft was het tegenovergestelde van de eerste 45 minuten. PSV Vrouwen ging direct op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er snel via Smits. De spits rondt een voorzet van Pattiwael keurig af in de verre hoek. Daarna probeerde de ploeg door te drukken. En raakte het via diezelfde Smits de lat. Waar haar kopbal er niet in ging, viel deze er aan de andere kant wel in en kwam FC Twente voor de tweede keer op voorsprong. Een tegenslag, maar PSV gaf niet op en bleef op zoek naar het doelpunt. Nadat ook Kuijpers de lat raakte, was het Snoeijs die op aangeven van de buitenspeelster de verdiende 2-2 maakte. En daar stopte het niet. Snel na de gelijkmaker kwam PSV ook op voorsprong via wederom een doelpunt van Joëlle Smits. Een mooie zege tegen de regerend landskampioen!

PSV Vrouwen staat met deze overwinning alleen aan kop in de Eredivisie Vrouwen met negen punten uit drie duels. Volgende week vrijdag speelt het team de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. De aftrap op PSV Campus De Herdgang is om 19.30 uur.