Sluiten

PSV dankzij vijfklapper Donyell Malen veel te sterk voor Vitesse

14 september 2019 22:39

PSV dankzij vijfklapper Donyell Malen veel te sterk voor Vitesse; image source: Pro Shots

PSV heeft in eigen huis met grote cijfers weten te winnen van Vitesse. De ploeg van Mark van Bommel was met 5-0 veel te sterk. Donyell Malen groeide uit tot de absolute man van de wedstrijd. De spits maakte alle vijf de treffers.

PSV kreeg na ruim een minuut spelen al de eerste kans van de wedstrijd toen Mohamed Ihattaren vanaf ongeveer twintig meter een vrije trap mocht nemen. Doelman Pasveer kon in twee instanties de bal keren en nam de bal direct uit, waardoor Vitesse in een grote overtalsituatie richting het doel van Jeroen Zoet kon. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Tannane, maar Zoet kon zijn inzet stoppen. PSV leek al meteen wakker geschud door dat moment en nam toen volledig het initiatief in het duel. Het had na ruim een kwartier spelen echter wel de hulp nodig van huurling Obispo om op voorsprong te komen. De verdediger speelde de bal in de voeten van Bruma, die vervolgens passte richting Donyell Malen. De spits zetten Pasveer op het verkeerde been en kon in de verre hoek voor de 1-0 zorgen.

De ploeg van Mark van Bommel ging vervolgens op zoek naar meer doelpunten. Na een uitstekende rush van Denzel Dumfries kwam de bal voor de voeten van Ihattaren, maar zijn schot kon nog net van de lijn worden gehaald. Tien minuten voor rust volgende alsnog de volkomen terechte 2-0. Een hoekschop van Ihattaren kon door Malen bij de eerste paal worden binnen gekopt die daarmee zijn tweede treffer van de avond maakte. De spits van PSV kon in blessuretijd van de eerste helft zelfs zijn derde treffer maken, maar Obispo kon de bal nog net wegwerken.

Veertien seconden na rust volgde de treffer van Malen alsnog. PSV trapte af en de bal kwam uiteindelijk bij Ihattaren. De jonge middenvelder kreeg alle ruimte om op te zetten en kwam na een goede individuele actie ook een op een met Pasveer. De keeper wist zijn inzet nog te keren, maar de rebound kon door Malen worden binnen gekopt. Vitesse dacht enkele minuten later de aansluitingstreffer te maken na een corner, maar Pablo Rosario wist met een uitstekende kopbal nog net voor de lijn de bal uit het doel te houden.

PSV ging rustig op zoek naar meer treffers en kwam verdedigend zelf niet meer in de problemen. Tot twee keer toe werd er tevergeefs voor een strafschop geclaimd vanwege hands, maar ging de bal niet op de stip. Dat gebeurde tien minuten voor tijd wel toen invaller Cody Gakpo onderuit werd gehaald. De VAR had enkele minuten nodig om het na te kijken, ondanks dat het een overduidelijke overtreding was en er ook vanuit Vitesse niet werd geprotesteerd. De beslissing van Van Boekel bleef staan, waardoor Malen mocht aanleggen voor zijn vierde treffer en ook die bal ging er in.

Nog geen twee minuten later floot Van Boekel opnieuw voor een penalty. Gakpo speelde de bal tegen de hand van Bazoer. Dit keer werd Van Boekel door de VAR na de zijkant geroepen, waarna het lang duurde voordat een beslissing werd genomen. De scheidsrechter bleef bij zijn oorspronkelijke beslissing staan en ondanks felle protesten van Vitesse mocht Malen ruim vier minuten nadat er gefloten was voor een penalty daadwerkelijk de strafschop nemen. Pasveer koos voor een hoek, terwijl de spits door het midden schoot. Hij maakte daarmee zijn vijfde treffer van de avond en zorgde daarmee voor de 5-0. Na enkele minuten blessuretijd werd afgefloten voor het einde van de wedstrijd en was de overtuigende overwinning een feit.