Flinke nederlaag voor Willem II: 'Totale off-day, Tilburgse ploeg zakt door ondergrens'

15 september 2019 om 14:59
nl
Willem II heeft zondagmiddag een flinke nederlaag te verduren gehad uit tegen Heracles. De Tilburgers kregen in Almelo vier doelpunten tegen. Alleen Vangelis Pavlidis wist een bal binnen te schieten.
Profielfoto van Lody Trepels
Geschreven door

Bekijk hieronder de analyse van clubwatcher Fabian Eijkhout en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Trainer Adrie Koster baalde van de fouten die werden gemaakt. "Het was een opstapeling van fouten. Bij de doelpunten waren het iedere keer meerdere momenten die fout gingen. Dan kun je hier geen goed resultaat halen." Aanvoerder Jordens Peters sloot zich daar na afloop bij aan. Al wil hij niet te negatief doen nu, zoals hij ook geen polonaise liep toen Willem II aan kop van de ranglijst stond.

Pak slaag voor RKC Waalwijk
Eerder vandaag werd RKC Waalwijk in de Eredivisie getrakteerd op een onvervalst pak slaag. Onder aanvoering van Reza Ghoochannejhad was PEC Zwolle de Waalwijkers met 6-2 de baas.

Bekijk hieronder de analyse van clubwatcher John Nelissen en lees verder.

Iliass Bel Hassani zette de thuisploeg halverwege de eerste helft op 1-0, maar dankzij treffers van Melle Meulensteen en (de jarige en van PEC gehuurde) Clint Leemans stapte RKC tevreden de kleedkamer in. "We komen wat knullig op 1-0 achter, maar we knokken ons goed terug. Fantastische goal van Melle en een wat gelukkige goal van mij, maar die tellen ook. Als die vrije trap van mij binnen valt wordt het 1-3. Daar moeten we op verder bouwen", vindt Leemans.

Bekijk hieronder de reactie van Clint Leemans en lees verder.

Leemans zijn verjaardagsfeestje werd echter danig verstierd met de intrede van Ghoochannejhad, die in een tijdsbestek van twaalf minuten liefst vier keer scoorde. Hamer maakte de Waalwijkse malaise diep in blessuretijd compleet met de 6-2. "We moeten niet zo kinderachtig spelen", vindt RKC-verdediger Melle Meulensteen. "Je schaamt je kapot als met 6-2 verliest", aldus Meulensteen.

PSV overtuigend langs Vitesse in Malen-show
Donyell Malen bewees zaterdagavond op weergaloze wijze zijn meerwaarde voor PSV. Met maar liefst vijf doelpunten in de wedstrijd tegen Vitesse is hij de gevierde man in Eindhoven. Maar om het alleen maar over Malen te hebben, is wellicht wat kort door de bocht, want PSV speelde alleraardigst tegen Vitesse.

Bekijk hieronder de analyse van clubwachter Job Willemse en lees verder.

De 20-jarige Malen zal 14 september 2019 niet snel meer vergeten. Hij produceerde het ene na het andere doelpunt en was op die manier in zijn eentje verantwoordelijk voor de 5-0 overwinning. Door de winst blijft PSV in het spoor van koploper Ajax.

Bekijk hieronder de reactie van Donyell Malen na zijn vijfklapper en lees verder.

Wedstrijdbal
Als je als voetballer minimaal drie keer scoort, mag je traditiegetrouw de wedstrijdbal mee naar huis nemen. Maar Malen wist na afloop nog niet zo goed wat hij met de wedstrijdbal ging doen. "Mijn moeder heeft op mijn oude slaapkamer eigenlijk al mijn prijzen staan, dus wellicht past hij daar wel goed bij."

Malen tikte het eerste doelpunt na ruim een kwartier binnen. Richting het einde van de eerste helft volgde de 2-0. Amper terug uit de kleedkamers voor de tweede helft schopte hij ook de derde van de avond binnen. Helemaal compleet werd het toen Malen richting het einde van de wedstrijd twee penalty's wist te benutten.

Malen mocht het woord doen
Denzel Dumfries vertelde na afloop dat Donyell Malen, de held van de avond, het woord mocht doen in de kleedkamer. En Dumfries was een tevreden mens, na de woorden van Malen. "Hij bedankte het team netjes, maar als hij dat niet had gedaan, had ik hem een stomp gegeven. We hebben het vandaag gewoon goed gedaan als team."

Scorende debutant
Malen speelde zich vorige week ook al goed in de kijker door te scoren tijdens zijn debuut in Oranje. Als invaller scoorde hij, in Hamburg, tegen Duitsland. Het was een belangrijk doelpunt, want door de treffer kwam Oranje toen op voorsprong. Het Nederlands elftal won de wedstrijd mede dankzij zijn doelpunt.