Aniek Nouwen opgeroepen voor OranjeLeeuwinnen

Aniek Nouwen opgeroepen voor OranjeLeeuwinnen
2 min

PSV-speelster Aniek Nouwen is door bondscoach Sarina Wiegman toegevoegd aan de selectie van de OranjeLeeuwinnen. De verdediger vervangt de geblesseerde oud-PSV’er Kika van Es. Nouwen stond standby bij het WK in 2019, maar is nu verzekerd van een plek bij de selectie.

Nouwen is aan de selectie toegevoegd voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Turkije. De uitwedstrijd tegen Estland is op 30 augustus en de thuiswedstrijd tegen Turkije een aantal dagen later op 3 september in het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen.

Recordaantal internationals
De komende interlandperiode zijn maar liefst 11 (jeugd)internationals actief namens PSV Vrouwen, een record. Niet alleen Nouwen doet namens PSV mee aan deze EK-kwalificatiereeks. Julie Biesmans is opgenomen in de Belgische selectie voor duels met Engeland en Kroatië. Anna Björk Kristjánsdóttir speelt met Ijsland tegen Hongarije en Slowakije en Rachel Cuschieri strijd met Malta tegen Denemarken en Bosnië en Herzegovina.

Jeugd
PSV’ers Joelle Smits, Naomi Pattiwael en Janou Levels zijn opgeroepen voor een driedaagse training in Zeist met Oranje O23. Romee Leuchter, Dana Foederer, Lisan Alkemade en Rkia Mazrouâï van Jong PSV Vrouwen zijn door bondscoach Jessica Torny geselecteerd voor oefenduels met Oranje O19 tegen België en Duitsland.