PSV-cultheld Isimat-Mirin keert terug naar de Ligue 1

Reacties

Nicolas Isimat-Mirin speelt komend seizoen voor Toulouse. De Ligue 1-club neemt de verdediger op huurbasis over van Besiktas en heeft een optie tot koop bedongen.

PSV-cultheld Isimat-Mirin keert terug naar de Ligue 1

De 27-jarige Isimat verliet PSV in januari van dit jaar voor Besiktas omdat hij in Eindhoven geen basisspeler meer was sinds de komst van trainer Mark van Bommel. In Turkije groeide de Fransman wel direct uit tot een vaste waarde, maar toch heeft hij besloten om Istanbul al na een half jaar te verlaten.

Bij Toulouse gaat Isimat op herkansing op het hoogste niveau van Frankrijk. Hij brak ooit als groot talent door bij Valenciennes en werd met hoge verwachtingen ingelijfd door AS Monaco, maar daar slaagde de verdediger niet. PSV haalde hem in de zomer van 2014 naar de Eredivisie.

In Eindhoven was Isimat lange tijd vooral stand-in, maar uiteindelijk slaagde hij er onder leiding van Phillip Cocu in uit te groeien tot basisspeler. Populair bij de achterban was hij op dat moment al, omdat Isimat in filmpjes en op titelfeesten een gangmaker was in de Eindhovense selectie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer N. Isimat-Mirin
Meer over N. Isimat-Mirin
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.