Recap: PSV O16 op toernooi in Zuid-Korea

Recap: PSV O16 op toernooi in Zuid-Korea
2 min

PSV O16 heeft van 13 tot en met 17 augustus deelgenomen aan het Jeju International Youth Football Tournament. Het team kwalificeerde zich met twee zeges voor de kruisfinales, waarin de uiteindelijke winnaar Palmeiras te sterk bleek.

Op vrijdag 9 augustus reisde de 19-koppige selectie naar Zuid-Korea. De eerste dagen stonden in het teken van het bijkomen van de lange reis en het voorbereiden op het toernooi. Er werd een aantal keer getraind, waarna op zondag de loting volgde voor het toernooi. Daarin werd PSV O16 gekoppeld aan Suwon FC, Newcastle United en Gamba Osaka.

Groepsfase
In het snikhete Zuid-Korea opende PSV O16 het toernooi tegen Suwon FC. Door twee doelpunten van Sven Simons won de ploeg van Rick de Rooij van de Koreanen. Een dag later volgde de tweede groepswedstrijd. Nadat de ploeg op een 2-0 voorsprong kwam (2x Perret), gaf het uiteindelijk alles uit handen en verloor het met 3-2 van Gamba Osaka. Daardoor moest PSV O16 het laatste groepsduel zien te winnen van Newcastle United. En dat deed het ook. Dit keer was het PSV dat terugkwam van een 2-0 achterstand. Uneken, Hamelynck en een eigen doelpunt maakten de comeback compleet en hierdoor kwalificeerde PSV O16 zich voor de kwartfinale.

Vijfde plek
In de kwartfinale wachtte de latere winnaar van het toernooi, Palmeiras. En die ploeg bleek in alles een maatje te groot. De Brazilianen maakten in de drie groepsduels maar liefst twintig doelpunten en liet ook de ploeg van Rick de Rooij kansloos, 6-0. Dat had tot gevolg dat PSV met FC Augsburg gingen uitmaken wie de nummer vijf van het Jeju International Youth Football Tournament zou worden. In een zeer goede wedstrijd won PSV O16 overtuigend van de Duitsers, 4-1.

Ondanks de fikse nederlaag tegen Palmeiras kan de ploeg terugkijken op een goed en leerzaam toernooi.