Inloggen
Sluiten

PSV boekt degelijke overwinning in uitwedstrijd tegen Heracles

18 augustus 2019 21:54

PSV boekt degelijke overwinning in uitwedstrijd tegen Heracles; image source: Pro Shots

PSV heeft op bezoek bij Heracles Almelo weten te winnen. De uitwedstrijd werd zondagavond met 0-2 gewonnen. Steven Bergwijn en Mohammed Ihattaren zorgden voor de doelpunten.

De thuisploeg ging direct fel van start. Na acht seconden kregen ze al een hoekschop en omdat deze snel genomen werd, leidde dat direct tot de eerste grote kans van de wedstrijd. PSV nam echter direct het initiatief over in de wedstrijd en de eerste kans voor de ploeg van Mark van Bommel was direct raak. Na een uitstekende actie kon Steven Bergwijn met de bal oprukken en hij eindigde de aanval met een knap schot in de hoek.

Het spelbeeld kantelde direct na de treffer. PSV leek de gashendel flink terug te schroeven, waardoor Heracles weer alle ruimte kreeg om de aanval te zoeken. Vooral Michal Sadílek had het lastig met zijn directe tegenstander en vanaf die kant kwam ook constant het gevaar. Jeroen Zoet moest een paar keer reddend optreden, terwijl de thuisploeg ook enkele keren te onzorgvuldig leek te schieten.

Vlak voor rust kreeg PSV via Mohammed Ihattaren plotseling een goede kans, maar het schot van de jonge middenvelder kon door de keeper nog net worden gekeerd. Uit de hoekschop die volgde werd een strafschop gegeven nadat Heracles-verdediger Bakboord de bal met zijn hand speelde. Ondanks dat de verdediger duidelijk met zijn arm naar de bal leek te gaan, werd scheidsrechter Jochem Kamphuis door de VAR naar de zijkant geroepen en werd de beslissing om een strafschop te geven uiteindelijk teruggedraait. Een paar minuten later konden beide ploegen met een 0-1 stand de kleedkamers opzoeken.

Aan het begin van de tweede helft ging het spel op en neer, maar PSV kreeg via Cody Gakpo de eerste goede kans. Het schot van de aanvaller kon nog worden gekeerd, maar een paar minuten later stond hij wel aan de basis van de volgende treffer van PSV. Een pass van Gakpo werd door Mohammed Ihattaren in het doel geschoten. Voor de 17-jarige middenvelder was het zijn eerste doelpunt in het eerste elftal van PSV.

PSV leek het verder wel best te vinden en wilde het duel rustig uitspelen. Heracles probeerde een paar keer aan te zetten, maar wist ook nauwelijks tot gevaar te komen. Uiteindelijk trok scheidsrechter Kamphuis de meeste aandacht naar zich toe door liefst zeven keer geel te trekken voor spelers van PSV, waarvan de meesten heel makkelijk leken worden gegeven. Daarnaast zorgde hij voor veel verbazing door liefst vijf minuten blessuretijd bij te geven in een duel dat nauwelijks stil had gelegen. PSV kwam ook in die minuten niet meer in gevaar, waardoor het na drie wedstrijden op zeven punten staat.