Zuinig PSV worstelt zich in Almelo naar tweede competitiezege

Reacties

PSV heeft de tweede overwinning van het seizoen binnen. Heracles werd in Almelo met 0-2 verslagen door de Eindhovenaren, die wederom geen onuitwisbare indruk maakten.

Heracles Almelo
0 - 2
PSV
PSV

'Als we een keer vroeg in de wedstrijd scoren, kan de boel ontploffen bij ons', zei trainer Mark van Bommel vooraf. Daarmee doelde hij op de moeizame wedstrijden dit PSV dit seizoen heeft gespeeld. Nog geen enkele wedstrijd werd er met overtuiging gewonnen. Met blessures voor Sam Lammers, Bruma, Gastón Pereiro en Hirving Lozano zit het ook niet mee bij PSV, waar Mo Ihattaren tegen Heracles zijn eerste basisplaats van het seizoen kreeg.

Waar Ihattaren vooraf op '10' werd verwacht, startte het jonge talent op de rechterflank. Steven Bergwijn was weer de centrale man in het drietal achter spits Donyell Malen. PSV begon goed aan de wedstrijd en zette Heracles al snel onder druk. Vooral Bergwijn kreeg opvallend veel ruimte van de thuisploeg, wat enkele hachelijke situaties voor het Heracles-doel opleverde.

Het was geen verrassing dat Bergwijn de man was die de score  opende. In de zeventiende minuut kreeg hij alle tijd en ruimte om vanaf een meter of twintig eens uit te halen. Dat deed de aanvaller snoeihard: 0-1. 'Ontploffen' deed PSV daarna zeker niet. Sterker nog, Heracles kwam steeds beter in de wedstrijd en kreeg via Silvester van der Water zelfs een enorme kans op de  gelijkmaker.

PSV-talent Mo Ihattaren was één van de lichtpuntjes aan Eindhovense zijde tegen Heracles.

PSV leek de 0-2 op een presenteerblaadje te krijgen toen er een strafschop werd toegekend na hands van Navajo Bakboord, maar de VAR oordeelde dat er van opzet geen sprake was en dus ging de penalty niet door. Ook aan de andere kant ging de bal niet op de stip toen Michal Sadílek de bal met de arm beroerde. Zo stond het bij rust slechts 0-1 en sprankelde de nummer twee van vorig seizoen wederom niet.

Veel veranderde er niet aan het spelbeeld in de tweede helft. PSV bleef de bovenliggende partij, maar Heracles bleef ook vrij eenvoudig overeind. De 0-2 van Ihattaren viel redelijk uit het niets. De pas zeventienjarige dribbelaar kwam van rechts naar binnen en schoot knap raak. Dat PSV na die goal wel heel opzichtig begon met tijdrekken, Bergwijn kreeg er zelfs een gele kaart voor, en controleur Jorrit Hendrix bracht voor lichtpuntje Ihattaren was veelzeggend.

De laatste twintig minuten in Almelo kabbelden rustig voort, zonder dat er iets noemenswaardigs gebeurde. PSV vond 0-2 wel prima en Heracles was niet in staat om het de bezoekers echt moeilijk te maken. Zo staat PSV na drie duels op zeven punten en heeft Heracles met één uit drie geen al te beste start van het seizoen achter de rug.