Lato speelt niet bij PSV: 'Gevoel dat hij nu al afgeschreven is'

Lato speelt niet bij PSV: 'Gevoel dat hij nu al afgeschreven is'

18-08-2019 21:31 Laatste update: 22:15
81

Kenneth Perez en Arnold Bruggink denken dat Toni Lato nu al is afgeschreven door PSV. De van Valencia gehuurde linksback kwam dit seizoen tot nu toe slechts één duel in actie. Dat was in de oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg.

Lato maakte in die wedstrijd geen goede indruk, maar achteraf bleek dat de Spanjaard nog niet volledig wedstrijdfit was. Trainer Mark van Bommel deed daarna echter geen beroep meer op Lato en kiest voor Michal Sadílek als linksback. "Het schijnt nog erger te zijn dan Behich", zegt Perez over Lato bij FOX Sports.

"Ze hebben hem op een heel slecht moment opgesteld. Hij was nog niet fit en had nooit mogen spelen. Hij heeft maandag met Jong PSV gespeeld tegen FC Den Bosch. Toen gaf hij een assist op Ihattaren."

Bruggink denkt dat Lato al is afgeschreven. "Dat gevoel heb je toch wel? Je denkt toch niet dat iemand die bij Valencia in de basis heeft gestaan niet mee kan komen bij PSV?"

"Hij wordt in ieder geval niet opgesteld. Sadílek wordt als linksback gebruikt. Van Bommel heeft misschien het gevoel dat hij er nog niet klaar voor is", zegt Perez.