LIVE-discussie: PSV laat Bruma thuis, Ihattaren speelt, weerzien met Mauro Júnior

LIVE-discussie: PSV laat Bruma thuis, Ihattaren speelt, weerzien met Mauro Júnior

18-08-2019 18:52
194

De derde Eredivisie-speelronde van het seizoen wordt afgesloten met een ontmoeting tussen Heracles Almelo en PSV op zondagavond. De Eindhovenaren speelden donderdagavond in de Europa League tegen het Noorse FK Haugesund en deden met Bruma op de flanken.

De Portugees is echter niet fit en hoefde de busreis richting Almelo niet te ondernemen. Steven Bergwijn verhuist hierdoor van het middenveld naar de rechterflank, waardoor er een plekje vrijkomt voor Mohammed Ihattaren. Verder houdt trainer Mark van Bommel vast aan dezelfde spelers die tegen FK Haugesund in actie kwamen.

Heracles heeft twee wijzigingen doorgevoerd. Robin Pröpper was net terug van een kruisbandblessure, maar is weer afgehaakt met knieklachten: Dario van den Buijs vormt samen met Mats Knoester het centrale duo van de Almeloërs. Ook middenvelder Mohammed Osman is geblesseerd. De van Jong Ajax overgekomen Teun Bijleveld maakt daardoor zijn basisdebuut. PSV-huurling Mauro Júnior komt saillant genoeg tegen zijn eigenlijke werkgever in actie.

De opstellingen:

Heracles Almelo: Blaswich; Bakboord, Van den Buijs, Knoester, Czyborra; Merkel, Kiomourtzoglou, Bijleveld; Van der Water, Dessers, Mauro Júnior.

PSV: Zoet; Dumfries, Baumgartl, Viergever, Sadílek; Rosario, Ihattaren, Gutiérrez; Bergwijn, Malen, Gakpo.