PSV-talenten moeten Otten Cup na penalty's aan Inter laten

Reacties

PSV is er niet in geslaagd het eigen toernooi om de Otten Cup te winnen. In de finale bleek Internazionale Onder-19 te sterk voor de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy. De beslissing viel na het nemen van strafschoppen.

In de reguliere speeltijd, twee keer dertig minuten, was het PSV dat domineerde tegen Inter. De zeventienjarige Jeremy Antonisse kreeg voor rust een gigantische kans op de 1-0, maar schoot over. Djenairo Daniels kon volledig vrij inkoppen, maar deed dat niet goed.

Uiteindelijk was het vleugelspits Antonisse, die bij PSV wordt gezien als een enorm talent en onlangs zijn eerste profcontract tekende, die in de 48ste minuut de ban brak met een fraai schot van afstand. Lang stond PSV Onder-19 niet op voorsprong, want vijf minuten later werd het uit het niets 1-1. Edoardo Vergani schoot de bal hard en laag raak.

Na de 1-1 waren de beste kansen er voor Inter, maar gescoord werd er niet meer. Een penaltyreeks moest daarom voor de beslissing zorgen en de Italiaanse talenten toonden zich koeler vanaf elf meter dan de jonge PSV'ers: 2-4.