Nederlands

Maxime Delanghe: 'Hopelijk winnen we de finale!'

PSV heeft de finale in het toernooi om de Otten Cup bereikt. Everton werd met 2-0 verslagen. Keeper Maxime Delanghe was belangrijk voor de Eindhovenaren. We spraken hem na afloop van de halve finale.

Een 2-0 overwinning op Everton en de finale bereikt. Dat moet een goed gevoel geven!
Het geeft super goed gevoel! Het was onze doelstelling om onverstoorbaar te zijn, om zo min mogelijk weg te geven en om te scoren. We doen dat al vroeg in de eerste helft. Net daarvoor krijgen zij nog een grote kans op een doelpunt, maar die weet ik te keren. Dat was denk ik belangrijk voor het team, dat gaf vertrouwen. Als je kort daarna de 1-0 scoort en vervolgens de 2-0, dan is dat hartstikke goed.



Jullie lijken steeds meer in het toernooi te groeien.
Dat klopt inderdaad. Het is belangrijk om dat in een toernooi voor elkaar te krijgen. Vandaag speelden we goed, snel ook. Ik hoop dat dat in de finale vanmiddag ook zo is.

Vanmiddag is de finale tegen Internazionale. Hoe kijk je naar die wedstrijd?
Het is een echte Italiaanse ploeg. Ze zijn fysiek sterk, dat zagen we ook al in ons hotel toen ze voorbij kwamen. Wij gaan gewoon ons eigen spel spelen vanmiddag.



Hoe ziet de voorbereiding op die wedstrijd eruit?
We gaan zo wat eten, dan hebben we denk ik wat tijd om bij de familie te zijn boven. Daarna volgt de wedstrijdbespreking, reactivation; gewoon de normale voorbereiding op een wedstrijd. Hopelijk winnen we dan straks de finale!

Nieuwsbericht