Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV tegen LASK Linz bij uitschakelen FC Basel

22 juli 2019 12:02
Foto: Pro Shots

PSV tegen LASK Linz bij uitschakelen FC Basel; image source: Pro Shots

Als PSV in de voorronde van de Champions League FC Basel weet uit te schakelen zal het een ronde later moeten opnemen tegen LASK Linz. Dat bleek maandagmiddag uit de loting. PSV zal in dat geval beginnen met een thuiswedstrijd, die wordt gespeeld op dinsdag 6 augustus of woensdag 7 augustus. De return wordt op dinsdag 13 augustus gespeeld. De exacte speeldatum voor de heenwedstrijd wordt later pas bekend. De datum van de return staat wel al vast, omdat op woensdag 14 augustus de Europese Supercup gespeeld wordt.

PSV speelde nog nooit eerder tegen de Oostenrijkers. LASK Linz kwam een jaar geleden uit in de voorrondes van de Europa League, maar werd in blessuretijd op basis van uitdoelpunten uitgeschakeld door het Turkse Besiktas.

Als PSV door FC Basel wordt uitgeschakeld zal de ploeg van Mark van Bommel verder gaan in de voorrondes van de Europa League. Dan zal het Noorse Haugesund of het Oostenrijkse Sturm Graz de tegenstander zijn.

Edit: Eerder meldden wij per abuis dat PSV in de vierde voorronde zal spelen tegen Dynamo Kiev of Club Brugge. Deze informatie is onjuist. Pas tijdens de loting op maandag 5 augustus zal duidelijk worden wie PSV kan treffen in de laatste voorronde indien het dan zelf nog in het toernooi zit. PSV zal dan de winnaar van Dynamo Kiev - Club Brugge of de winnaar van FC Porto - FK Krasnodar kunnen treffen.




Tags

basel lask voorronde brugge dynamo kiev abuis besiktas bommel graz haugesund heenwedstrijd krasnodar meldden onjuist porto sturm supercup uitdoelpunten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Mocht PSV Basel weten te verslaan dan lijkt me Linz zeker wel te doen.
+3/-1

4 jaar geleden
Als.. Maar Psv komt deze ronde niet door helaas.
Te weinig creativiteit op het middenveld en we moeten het hebben van een bevlieging van Lozano of Bergwijn.
+3/-9

 
4 jaar geleden
Mister Postitivo himself. Ik snap wat je bedoeld met het middenveld maar we hebben het er maar mee te doen. Gelukkig hebben we een zeer scherpe aanvalslinie met Bergwijn-Malen-Lozano(Bruma). Ik vertrouw liever op onze sterkte dan dat ik vrees voor onze zwakte.
+5/-2

 
4 jaar geleden
Die voorhoede kun je goed gebruiken als je een goed georganiseerde ploeg hebt die tegenover een ploeg staat die op balbezit speelt. Alleen hebben we A) geen degelijke organisatie en B) zullen we zeker in de competitie tegen een tegenstander komen te staan die zichzelf ingraaft.
+1/-7

 
4 jaar geleden
Daar heb je helemaal gelijk in. Alleen is dit niet voor de competitie maar voor de Cl.
Ik weet dat het team nog niet klaar is en niet sterk genoeg is in de laatste 2 linies. Maar ook tegen een Basel gaat er ruimte komen voor onze voorste linie.Qua organisatie denk ik dat het goed kan staan. Qua creativiteit komen we tekort.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Je hebt niet heel veel creativiteit nodig als je te maken krijgt met een aanvallende tegenstander. Kwestie van een balletje achter de verdediging leggen en laat die voorwaartsen maar rennen. Guti geeft die bal wel en Lozano begint wel te lopen.
+1/-6

 
4 jaar geleden
Meer hebben we tegen Basel niet nodig. Ik hoop wel dat hij met Guti gaat spelen maar ben er eerlijk gezegd een beetje bang voor.
+2/-6

 
4 jaar geleden
Tav de competitie hoop ik ook dat hij met Guti gaat spelen.
Maar tav Basel zou ik gewoon met Hendrix en Rosario spelen. Niet omdat het mijn ideale middenveld is, maar omdat de verdediging op twee plekken is veranderd, en Luckassen ook geen zekerheid is.
Dan is het ingespeelde blok gebruiken nog wel terecht.
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vrees dat je gelijk gaat krijgen en dat Basel inderdaad het eindstation van onze CL-campagne zal zijn. Hoe je het ook wendt of keert speelt PSV enorm met vuur door in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen aan te treden met pure middelmaat als Sadilek, Viergever, Luckassen, Hendrix en Rosario.
+2/-2

4 jaar geleden
Dit is denk ik geen slechte loting. Linz, Dynamo Kiev en Club Brugge moeten allemaal te doen zijn voor een psv in goede doen. Nu zorgen dat wij scherp en klaar zijn en dan kan een nieuw seizoen Cl weer spannend zijn.
+4/-2

4 jaar geleden
Je zou zeggen; deze route is te doen. Aan de andere kant zal het dan een stuk beter moeten dan wat we tegen Wolfsburg hebben gezien.
+4/-4

4 jaar geleden
Qua loting zit het in ieder geval niet tegen. Verder valt er weinig van te zeggen denk ik. Morgen een goed resultaat halen is nu het enige dat telt.
+5/-1

4 jaar geleden
Gunstige loting, hadden we wel verdiend na de poule des doods van vorig jaar. Nu eerst de focus op Basel. Hoop dat de laatste kaarten in het stadion vandaag en morgen nog worden verkocht, zodat we onze ploeg in een kolkend stadion naar de overwinning kunnen loodsen. Ondanks de tegenvallende voorbereiding, met als dieptepunt de wedstrijd tegen Wolfsburg, hoop ik dat morgen positiviteit overheerst in het stadion. Tuurlijk hadden de meeste liever betere of andere verdedigende aankopen gezien, maar als we nu allemaal al van het slechte uitgaan wordt het er niet beter op. Dus op naar een mooie voetbal avond! En een nog veel mooier eredivisie en champions league seizoen!
+6/-1

 
4 jaar geleden
Fijn dat er ook mensen een positieve post posten.
Ik denk ook dat PSV in een echte wedstrijd met een kolkend stadion anders voor de dag gaat komen dan in een oefen-wedstrijd. Verder weet je nooit hoe moe de spelers nog waren van de trainingen. Nu wordt alles in het teken van Basel ingedeeld, en deze wedstrijd krijgt wel een echte voorbereiding.
+3/-0

4 jaar geleden
Dus, eerst Basel aan de kant schuiven, daarna Linz eruit knikkeren en dan nog tegen de winnar van OF Club_Brugge-Dynamo Kiev OF FC Porto-Krasnodar om de poule fase te halen?
Hahaha laat maar.
Europa League here we come!
+0/-9

 
4 jaar geleden
Zo slap deze instelling, jij zit morgen zeker ook niet in het stadion? Aan droeftoeters zoals jij heeft niemand iets, verschrikkelijk!
+7/-1

 
4 jaar geleden
Slaat nergens op jouw post. Droeftoeter? haha schei toch uit!!
Je mag hier dus niet je mening geven tenzij het de mening is van anderen.
Ik heb er gewoon geen vertrouwen in dit jaar. En dat je dat niet mag uiten zegt meer iets over jou dan over mij.
+0/-9

4 jaar geleden
Mochten we Basel uitschakelen, doen we dit jaar dus iig mee aan Alpen League.
+3/-9

4 jaar geleden
Optimisme modus:
PSV- Basel 3-1
Basel -PSV 1-1

Negativisme modus
PSV-Basel 1-1
Basel -PSV 2-0

Realisme modus

PSV -Basel 2-2
Basel - PSV 1-1

Maar goed, wat is de beste modus? Daar heb ik PSV alleen tegen Wolfsburg gezien en dat viel niet mee. Dus ik laat me verrassen.
+1/-4

 
4 jaar geleden
Optie 1 is de beste modus! (Of was het geen raadsel?)
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Lijkt meer op natte vingerwerk neigend naar negativisme en het azijnglas is half vol in dit geval.
+2/-0

4 jaar geleden
LASK Linz is voor ons een onbekende tegenstander.
Sturm Graz lijkt me interessanter.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Vraag eens of we mogen ruilen ;-)
+2/-0

4 jaar geleden
Niet zeiken, niet lullen, morgen en volgende week ervoor zorgen dat je doorgaat. Dit is de selectie die tot nu toe op papier sterker is dan einde vorig seizoen. Laat het maar zien wat je waard bent. Al dat gelul vooraf heeft 0 waarde.
+1/-0

4 jaar geleden
Ze hoeven niet aan Linz te denken, ze vliegen er tegen FC Basel al uit.
FC Basel heeft zijn selectie al geruime tijd compleet. Bij PSV zijn ze wederom te laat en kopen spelers met weinig inhoud.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik vrees het ergste onder deze coach. Hij heeft voldoende materiaal om iets neer te zetten. Tenminste een goede coach kan best uit de voeten met deze selectie. Helaas hebben we een eigenzinnige eigenwijze coach. Die veel van het spelletje weet, maar dit nog niet kan laten zien als coach.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage