Albian Ajeti
NOS Voetbal

PSV ziet komende tegenstander Basel ruim winnen van Sion

De scouts van PSV hebben FC Basel vrijdagavond vertrouwen zien opdoen voor de komende Champions League-ontmoeting in Eindhoven. De club van Ricky van Wolfswinkel won met 4-1 tegen FC Sion tegen openingswedstrijd van de Zwitserse competitie.

Aanvaller Albian Ajeti is er komende dinsdag een om in de gaten te houden voor PSV. De 22-jarige aanvaller van Basel had met de openingstreffer (diagonaal schot) voor rust en twee assists (bij de 2-1 en 4-1) in de tweede helft een belangrijk aandeel in de zege van Basel.

Door een blunder van Sion-doelman Anton Mitryushkin, die de bal na een terugspeelbal over zijn voet liet rollen, kwam Basel makkelijk aan de 3-1. Van Wolfswinkel mocht in de 84ste minuut nog in het veld komen.

Niet meer de kampioen van weleer

Basel is sinds het seizoen 2017/2018 niet meer de grootmacht die in Zwitserland de landstitels aaneenrijgt en eindigde de voorbije twee jaar als tweede achter kampioen Young Boys.

De twintigvoudig landskampioen beleefde met vier overwinningen (tegen Kriens, 1860 München, 1. FC Nürnberg en Lausanne Sport) en een nederlaag (VfB Stuttgart) een redelijke voorbereiding op het nieuwe seizoen.

PSV kwam in zijn oefencampagne tot een zege (Aris Saloniki), een gelijkspel (FC Sion) en twee nederlagen (Nice en VfL Wolfsburg).

Aftrap: 20.00 uur

De aftrap van PSV tegen FC Basel, een tweeluik in de tweede voorronde van de Champions League, is dinsdag om 20.00 uur. De return volgt op dinsdag 30 juli in Zwitserland.