FC Basel kan met een goed gevoel naar de eerste ontmoeting met PSV toeleven. De ploeg van Marcel Koller begon het seizoen in de Zwitserse Super League vrijdag met een zege op FC Sion.

1 - 4
FC Basel
FC Basel

Opmerkelijk was dat Ricky van Wolfswinkel op de bank moest beginnen bij Basel. De Nederlander was in het afgelopen seizoen een vaste basisspeler, als rechtsbuiten of als spits, en startte ook in de laatste oefenwedstrijd tegen VfB Stuttgart. Bij de opening van het seizoen werd Van Wolfswinkel echter niet opgesteld door Marcel Koller, die de voorkeur gaf aan Albian Ajeti in zijn voorhoede. Die stelde niet teleur.

Ajeti opende na ruim twintig minuten de score. De aanvaller werd weggestuurd door Valentin Stocker en schoot in de verre hoek hard raak. De Braziliaanse spits Patrick zorgde met een hakje achter het standbeen voor de gelijkmaker en vlak voor rust leek Sion een strafschop te krijgen, vanwege een vermeende overtreding van doelman Jonas Omlin. De VAR (dit seizoen nieuw in de Zwitserse competitie) zag echter dat er weinig aan de hand was en greep in.

Door een fout van Valon Behrami herstelde Basel in de tweede helft zijn voorsprong. De ervaren Zwitserse international, die deze zomer de overstap maakte van Udinese naar FC Sion, verspeelde de bal op het middenveld. Luca Zuffi pikte op, combineerde met Ajeti en schoot de 1-2 tegen de touwen. Sion slaagde er niet nog eens in om een achterstand weg te werken en een eigen goal van Jan Bamert, na een ongelooflijke keepersfout van Anton Mitryushkin, betekende de beslissing. Op aangeven van Ajeti maakte Stocker er zelfs nog 1-4 van.

Kort na het doelpunt van Stocker mocht Van Wolfswinkel nog invallen, maar hij slaagde er niet in om ook een doelpuntje mee te pikken. Van Wolfswinkel hoopt dinsdag tegen PSV, in de tweede voorronde van de Champions League, vanaf het eerste fluitsignaal te mogen meedoen. Basel gaat eerst op bezoek in Eindhoven. Precies een week later is de return in Zwitserland.