PSV overtuigt niet bij laatste test

Reacties

PSV heeft zijn laatste oefenwedstrijd verloren. Gastploeg VfL Wolfsburg was op de fandag in Eindhoven te sterk, zes dagen voor de officiële start van het seizoen.

PSV overtuigt niet bij laatste test
PSV
PSV
0 - 2
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Het vernieuwde PSV presenteerde zich woensdag aan de achterban. Dat gebeurde met de bekende namen in deze voorbereidingsfase, wel was er het officieuze debuut van linksback Toni Lato. Hirving Lozano, Érick Gutiérrez en Gastón Pereiro zaten na hun latere terugkeer nog op de bank, net als Ibrahim Afellay. Aankoop Olivier Boscagli werd vlak voor de aftrap gepresenteerd, maar zat nog niet bij de selectie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met Sam Lammers op 10, Donyell Malen als spits en Bruma vanaf links viel het aanvalsspel van de vice-kampioen voor rust tegen. De dreigende spelers werden moeilijk bereikt. Zo bleef het van PSV-kant bij een paar flitsen. Wolfsburg zette goed druk en werd wel echt gevaarlijk. Het sloeg in de vijfde minuut al toe via Maximilian Arnold, die Jeroen Zoet klopte met een vrije trap van grote afstand. De opgekomen rechtsback William kopte in de veertigste minuut raak uit een voorzet van linksback Jérôme Ruissilon. Zo was basisspeler Wout Weghorst niet eens direct betrokken bij de twee Duitse goals.

Lato werd bij de start van de tweede helft afgelost door Michal Sadílek. PSV kwam sterker voor de dag na de onderbreking. Steven Bergwijn was gevaarlijk, maar schoot uit kansrijke positie hard over. Het invallen van Lozano voor Lammers zorgde voor nog meer dreiging. De Mexicaan schoot kort na zijn entree maar net over. Zo drong PSV aan en moet trainer Mark van Bommel blij zijn geweest met de impulsen van Lozano, die zijn eerste wedstrijdminuten sinds 25 april maakte. De sterspeler werd klaargestoomd voor de eerste ontmoeting met FC Basel in de voorronde van de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij PSV was er in de slotfase nog even schrik toen Denzel Dumfries naar de grond ging bij een harde ingreep van Renato Steffen. Gelukkig voor de rechtsback leek de schade mee te vallen. Een aansluitingstreffer zat er niet meer in. Schrik was er ook toen Lozano geblesseerd raakte na een duel met Jeffrey Bruma. De buitenspeler viel met zijn knie tegen Kevin Mbabu.

PSV heeft zijn oefencampagne afgesloten met zijn tweede nederlaag van de voorbereiding, eerder was OGC Nice met 3-2 te sterk. Het eerste oefenduel met FC Sion eindigde in 0-0 en van Aris Saloniki werd vijf dagen geleden met 0-3 gewonnen.

Voor PSV wacht volgende week dinsdag al het begin van het zo belangrijke tweeluik met FC Basel. De Zwitsers komen dan naar Eindhoven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.