Seizoen 2019/2020 - Vriendschappelijk : PSV - VfL Wolfsburg (0 - 2)

Wedstrijd verslag

17 juli 2019 - 19:00 uur

Door: Noel Van de Laar & Peter Vos

PSV heeft het eigen publiek vanavond niet weten te overtuigen klaar te zijn voor het Champions League-tweeluik tegen FC Basel. Na een drukbezochte en sfeervolle FANdag leed PSV vanavond tegen het Duitse VfL Wolfsburg een pijnlijke 0-2 nederlaag. Beide goals werden in de eerste helft gemaakt. Na vijf minuten spelen schoot middenvelder Maximilian Arnold van behoorlijke afstand de 0-1 binnen. Vijf minuten voor rust verdubbelde verdediger William van dichtbij de score door Jeroen Zoet met een kopbal te passeren, 0-2.

Door: Noël van de Laar

Wolfsburg speelde in de tweede helft met tien andere namen ten opzichte van de eerste. Alleen keeper Pervan mocht blijven staan. Dat was goed nieuws voor onze oude bekende Jeffrey Bruma die vandaag na ruim een jaar weer eens speelminuten mocht maken bij de bezoekers uit de Duitse autostad. Hij viel in de rust in voor centrale verdediger John Brooks. Trainer Mark van Bommel deed het qua wissels een stuk rustiger en bracht enkel Michal Sadilek in als vervanger van nieuwkomer Toni Latorre.

Veel veranderde er niet aan het spelbeeld, al waren de bezoekers iets minder dominant dan in de eerste helft, PSV wist er alsnog nauwelijks uit te komen of uitgespeelde kansen te creëren. Met nog dertig minuten op de klok bracht van Bommel nog het Mexicaanse duo Lozano-Gutierrez in, maar ook die wissels veranderden niks aan de eindstand. De tweede keus van de Duitsers speelden de wedstrijd uiteindelijk eenvoudig uit zonder de score daar nog verder bij uit te breiden, 0-2.

Voor PSV was dit de laatste test in aanloop naar de kwalificatiewedstrijden voor de Champions League waarbij ze het Zwitserse FC Basel treffen. Een test die allesbehalve overtuigend werd afgerond. Niet alleen werd er in eigen huis met 0-2 verloren van de nummer zes van de Bundesliga afgelopen seizoen, vooral de manier waarop zal de meeste supporters weinig hoopvol stemmen. Nog zes dagen tot de eerste ontmoeting dinsdag in het Philips Stadion.

Laatst bijgewerkt : 17 jul 2019 - 22:52