PSV treft FC Basel in tweede voorronde Champions League

Reacties

PSV stuit in de tweede voorronde van de Champions League op FC Basel uit Zwitserland. Dat heeft de loting in Nyon woensdagmiddag uitgewezen. De Griekse recordkampioen Olympiakos Piraeus, de enige andere mogelijke opponent van de Eindhovenaren, is gekoppeld aan Viktoria Plzen uit Tsjechië.

PSV treft FC Basel in tweede voorronde Champions League

De heenduels in de tweede voorronde van het miljardenbal zijn op 23 en 24 juli, een week later zijn de returns. PSV speelt eerst thuis tegen het Basel van de Nederlandse spits Ricky van Wolfswinkel, die in 2017 overkwam van Vitesse, en de Deense doelman Martin Hansen, die als keeper van ADO Den Haag ooit op prachtige wijze scoorde tegen de Eindhovenaren en later nog voor SC Heerenveen uitkwam.

Voor PSV is het de eerste keer dat het op FC Basel stuit in Europees verband. De Zwitsers waren vorig jaar nog te sterk voor Vitesse in de derde voorronde van de Europa League (0-1, 1-0). Als het de Eindhovenaren lukt wel af te rekenen met de twintigvoudig kampioen van Zwitserland, wacht in de derde voorronde een confrontatie met Club Brugge, FK Krasnodar, Istanbul Basaksehir of LASK Linz.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor PSV is de tweede voorronde in meerdere opzichten cruciaal. Komt de ploeg van trainer Mark van Bommel die fase door, dan is het sowieso al verzekerd van een optreden in de groepsfase van de Europa League en dus van Europees voetbal tot de winterstop. Strandt PSV meteen al, dan moet het instromen in de derde voorronde van de Europa League en zich dus nog kwalificeren voor dat toernooi. 

De Eindhovenaren nemen als nummer twee van de Eredivisie deel aan het League Path. Aan de finish van deze route liggen twee tickets voor het hoofdtoernooi van de Champions League klaar. Ajax stroomt een voorronde later in en zit in het Champions Path, het traject met kampioenen waarin vier tickets worden verdeeld. Liefst 26 deelnemers aan de nieuwe editie van het elitetoernooi staan reeds vast.

Dit moet je weten van PSV-tegenstander FC Basel

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer FC Basel
Meer over FC Basel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.