PSV, AZ en FC Utrecht leven toe naar loting

Reacties

PSV, AZ en FC Utrecht zijn in afwachting van de loting in de Champions League- en Europa League-voorronde. Woensdag vanaf 12.00 uur wordt duidelijk of de Nederlandse vicekampioen in de tweede fase van het voorgeborchte van het miljardenbal wordt gekoppeld aan FC Basel of Olympiakos Piraeus.

PSV, AZ en FC Utrecht leven toe naar loting

Zoals bekend zitten de Eindhovenaren in het zogeheten League Path. Aan de finish van deze route liggen twee tickets voor het hoofdtoernooi van de Champions League klaar. Ajax stroomt een voorronde later in en zit in het Champions Path, het traject met kampioenen waarin vier tickets worden verdeeld. Liefst 26 deelnemers aan de nieuwe editie van het elitetoernooi staan reeds vast.

Beide mogelijke tegenstanders van PSV eindigden vorig seizoen, net als de Eindhovenaren, als tweede in hun competitie. Olympiakos moest ondanks 75 punten uit dertig duels voorrang verlenen aan PAOK Saloniki, FC Basel finishte op liefst twintig punten van het ongenaakbare Young Boys.

In deze video meer informatie over FC Basel en Olympiakos Piraeus:

Wat je moet weten over FC Basel en Olympiakos Piraeus.

Dinsdagmiddag werd in Nyon al geloot voor de eerste voorronde van de Champions League. Het meest aansprekende duel is Celtic - Sarajevo. Veel ronkende affiches leverde de ceremonie verder niet op, al is Ludogorets - Ferencváros in dit stadium van het toernooi best een interessante krachtmeting.

Voor PSV is de tweede voorronde in meerdere opzichten cruciaal. Komt de ploeg van Mark van Bommel die fase door, dan is het sowieso al verzekerd van een optreden in de groepsfase van de Europa League en dus van Europees voetbal tot de winterstop. Strandt PSV meteen al, dan moet het instromen in de derde voorronde van de Europa League. De heenduels in de tweede voorronde van het miljardenbal zijn op 23 en 24 juli, een week later zijn de returns.

Europa League
Ook voor AZ en FC Utrecht begint het Europese seizoen woensdag officieus. Beide teams hebben bij de loting voor de tweede voorronde van het Europa League-toernooi een beschermde status, waardoor ze op papier een relatief zwakke opponent tegenkomen. De kans is trouwens levensgroot dat de exacte identiteit van de tegenstander pas later duidelijk is, omdat logischerwijs eerst nog de eerste voorronde op de rol staat. Hiervoor is dinsdag geloot.

De wedstrijden in deze tweede voorronde zijn op 25 juli en 1 augustus. De loting met AZ en FC Utrecht vangt om 14.00 uur aan. Feyenoord stroomt in de derde voorronde in.

Alle belangrijke data:

Club Toernooi Stadium Eerste duel Eerste loting
Ajax CL Derde voorronde 6 of 7 augustus 22 juli
PSV CL Tweede voorronde 23 of 24 juli 19 juni
Feyenoord EL Derde voorronde 8 augustus 22 juli
AZ EL Tweede voorronde 25 juli 19 juni
FC Utrecht EL Tweede voorronde 25 juli 19 juni
'PSV maakt meer kans tegen FC Basel dan tegen Olympiakos Piraeus'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.