PSV staat bij start voorbereiding voor grondige renovatie

Reacties

Nu Angeliño (22) voor een terugkeer naar Manchester City staat, tekent zich voor PSV een grondige renovatie af richting het nieuwe seizoen. Trainer Mark van Bommel is er nog niet gerust op.

PSV staat bij start voorbereiding voor grondige renovatie

Manchester City maakt gebruik van een terugkoopclausule die het bedong toen het Angeliño vorig jaar aan PSV verkocht. De verwachting is dat de transfer van de jeugdinternational op korte termijn beklonken wordt. Met zijn terugkeer naar Engeland wordt de Spanjaard beloond voor zijn sterke ontwikkeling in Eindhoven.

Het vertrek van Angeliño betekent dat technische baas John de Jong voor een flinke opdracht staat bij het renoveren van de Eindhovense defensie. De back is na Daniel Schwaab (transfervrij) immers al de tweede basisspeler uit de verdediging van afgelopen seizoen die vertrekt. Daarbij staat de talentvolle centrale verdediger Armando Obisbo voor een vertrek op huurbasis, waarmee alleen Nick Viergever, Trent Sainsbury en de van een huurperiode teruggekeerde Derick Luckassen overblijven voor de posities in de as van de defensie. In het geval van Angeliño is ook zijn vaste stand-in (Aziz Behich) al vertrokken; hij tekende bij Istanbul Basaksehir. Daarnaast houdt PSV de ontwikkelingen rond de gewilde Hirving Lozano, Steven Bergwijn en Luuk de Jong scherp in de gaten. Daar staat de terugkeer van Sam Lammers van een verhuurperiode bij SC Heerenveen tegenover.

'Het is wel iets wat me zorgen baart. Over vierenhalve week beginnen we immers al in de voorronde van de Champions League', zei Van Bommel over alle (mogelijke) transfers die PSV op dit moment in hun greep houden. 'Je wilt graag ergens naartoe werken, een team smeden, de speelwijze erin krijgen, maar dat is lastig als er veel vraagtekens zijn. Dit is wat je als trainer niet wil. Dat er nog inkomende transfers én uitgaande transfers moeten gebeuren. Heel lastig, maar het is helaas niet anders.'

Als eerste van de traditionele topclubs begon PSV dinsdag al aan de voorbereiding op het seizoen 2019/20. Trainer Van Bommel had op De Herdgang nog niet de beschikking over een volledige selectie; diverse internationals hebben nog langer vrij. Ook aanwinst Ibrahim Afellay – hij tekende dinsdagochtend voor een jaar bij PSV – was nog niet present. De 33-jarige middenvelder wordt in de loop van de week gepresenteerd. Hirving Lozano en de langdurig geblesseerde Ryan Thomas trainden apart van de groep.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.