‘United wil Dumfries’, twee PSV’ers genomineerd Golden Boy

‘United wil Dumfries’, twee PSV’ers genomineerd Golden Boy
3 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van www.psv.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

Internationals op dreef
Gastón Pereiro is met zijn land Uruguay uitstekend begonnen aan de Copa América. In de eerste wedstrijd versloeg Uruguay Ecuador met 4-0. De middenvelder van PSV mocht vanaf de 64ste minuut zijn diensten bewijzen in het team. De andere tegenstanders in de groep zijn Chili en Japan.

Mexico neemt op dit moment deel aan de Gold Cup. In de eerste wedstrijd werd Cuba met 7-0 weggeblazen. Oud-PSV’er Andrés Guardado speelde de volledige negentig minuten. Érick Gutiérrez en Héctor Moreno bekeken de wedstrijd vanaf de bank. Het Mexicaanse team speelt op de Gold Cup nog tegen Martinique en Canada.

‘Manchester United wil Dumfries’
Volgens de Engelse tabloid The Sun is Manchester United geïnteresseerd in Denzel Dumfries. De tabloid zegt dat de manager van The Reds Ole Gunnar Solskjaer, veel potentie ziet in de rechtsback van PSV. Naast Dumfries zou United volgens The Sun ook haar oog hebben laten vallen op Thomas Meunier en Aaron Wan-Bissaka van respectievelijk Paris Saint Germain en Crystal Palace.

‘Verhuur Romero nagenoeg rond’
Het Eindhovens Dagblad (ED) meldt dat de verhuur van Maximiliano Romero zo goed als zeker is. Volgens de krant keert Romero voor één seizoen terug bij de club waar PSV hem kocht; Vélez Sarsfield uit Argentinië. De laatste details moeten nog uitgewerkt worden waarna de Argentijn terugkeert naar zijn geboorteland. Het ED verwacht dat er op korte termijn een bevestiging volgt vanuit beide clubs.


Twee PSV’ers maken kans op Golden Boy

Naast de mogelijke verhuur, maakt Romero ook kans op de Golden Boy. Ook Mauro Júnior komt in aanmerking voor de prijs. Totaal zijn er honderd talenten onder de 21 jaar genomineerd voor de prijs. De Italiaanse sportkrant Tuttosport reikt de award uit. De winnaar wordt gekozen door een groep gerenommeerde journalisten. Vorig jaar ging Matthijs de Ligt ervandoor met de prijs en in het verleden werden onder andere Lionel Messi, Paul Pogba en Kylian Mbappé tot winnaar uitgeroepen.