'PSV stemt tegen plannen veranderagenda'

'PSV stemt tegen plannen veranderagenda'
3 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van www.psv.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

'Liever kampioen dan topscorer'
Voetbal International pakt uit met een diepte-interview met Luuk de Jong. In het zes paginalange interview vertelt De Jong over het mislopen van het kampioenschap en het behalen van de topscorerstitel. “Ik ben een echte teamspeler. Ik ben liever kampioen dan topscorer. Die titel zou ik direct inleveren om landskampioen te worden.” Wil je het hele interview met De Jong lezen? Klik dan hier.

Frans Janssen siert cover Eindhoven Business
Commercieel directeur van PSV Frans Janssen werd geïnterviewd door Eindhoven Business. In het gesprek komt de loopbaan van Janssen ter sprake. Zo vertelt hij over zijn tijd dat hij in onder andere Duitsland, Zweden in Singapore woonde voordat hij bij PSV belandde. Uiteindelijk werd hij gebeld met de vraag of hij aan de slag wilde gaan bij PSV en zodoende ging Janssen aan de slag bij zijn club. Het hele stuk over Janssen lees je in de nieuwe Eindhoven Business.

Van Nistelrooy stopt met foundation
Jarenlang inspireerde Ruud van Nistelrooy met zijn gelijknamige foundation kinderen hun talenten te ontwikkelen. Het Brabants Dagblad meldt dat de voormalig sterspeler niet verder gaat met de foundation. In die krant geeft Van Nistelrooy, die ook trainer is bij PSV O19, aan dat hij graag ergens met honderd procent voor wil gaan. Voor de oud-speler van onder andere Manchester United lukte het niet meer om zijn trainerscarrière te combineren met de foundation. Echter sluit hij niet uit ooit weer zijn activiteiten op te pakken.

'PSV stemt niet in met plannen vergaderagenda'
De Eredivisie kondigde deze week aan dat er met ingang van komend seizoen veranderingen doorgevoerd worden in de nationale competitie. Zo degraderen de nummer 17 en 18 volgend seizoen rechtstreeks en speelt de nummer 16 play-offs. Ook zijn er afspraken gemaakt over de televisiegelden. Toch stemde PSV net als Ajax tegen de maatregelen weet Voetbal International te melden.

Het medium schrijft dat beide clubs tegen stemde vanwege de beloftenteams. De Eerste Divisie wil namelijk dat PSV en Ajax meer gaan betalen. Zij zijn daartoe bereid alleen zijn beide clubs ongelukkig over de regeling dat alleen spelers van 23 jaar en jonger uit mogen komen in de beloftenteams.