Hoe verging het de PSV-huurlingen dit seizoen?

Hoe verging het de PSV-huurlingen dit seizoen?
4 min

Diverse spelers van PSV werden dit seizoen uitgeleend aan clubs in het binnen- en buitenland. Ken jij ze nog allemaal? Hieronder lees je wie het waren en hoe ze het afgelopen seizoen gepresteerd hebben bij hun tijdelijke club.

Sam Lammers
Sam Lammers mocht dit seizoen op huurbasis meedoen bij sc Heerenveen. Het was al snel duidelijk dat de Brabander zich thuis voelde in Friesland. In zijn seizoen bij Heerenveen speelde hij 35 wedstrijden waarin hij 19 keer het doel trof. Ook gaf hij vijf keer de assist. In totaal kwam Lammers tot 3064 speelminuten. Zijn hoogtepunt in het noorden zal ongetwijfeld de twee doelpunten tegen Ajax zijn. Mede door zijn treffers speelde sc Heerenveel met 4-4 gelijk in de Johan Cruijff ArenA.


Lars Unnerstall

Het was een bijzondere constructie. PSV kocht Unnerstall vorig seizoen van VVV-Venlo en verhuurde hem direct weer aan de Venlonaren. Unnerstall kwam dit seizoen 34 keer in actie. Hij maakte daarin 2990 minuten. Zes keer wist de Duitser zijn doel schoon te houden. De speler, die in het verleden ook uitkwam voor Schalke 04, wordt geprezen vanwege zijn katachtige reflexen en zijn uitstraling en vertrekt in Venlo als een held.

Derrick Luckassen
Het Duitse Hertha BSC huurde Derrick Luckassen voor één seizoen van PSV. In het begin van de competitie maakte Luckassen minuten in de Bundesliga. Echter kreeg hij gedurende het seizoen te maken met blessureleed waardoor hij niet alles uit zijn verhuurperiode kon halen. Om die reden bleven zijn optredens namens de club uit Berlijn beperkt tot vier.

Kenneth Paal
Kenneth Paal mocht zich dit seizoen speler van PEC Zwolle noemen. Hij was 32 keer te bewonderen in het shirt van PEC Zwolle. Daarnaast zag hij drie assists waardoor die in de wedstrijd tegen FC Groningen. Door zijn voorzet kon Lennart Thy scoren namens de Zwolse formatie. Mede daardoor boekte de ploeg van Paal een 3-2 overwinning waardoor zijn team zich veilig speelde voor de Eredivisie.


Hidde Jurjus

In zijn jeugd speelde hij er al en ook dit seizoen droeg hij het blauw-wit. Hidde Jurjus werd uitgeleend door PSV aan De Graafschap. De doelman stond in 22 wedstrijden 1888 minuten onder de lat. Het lukte hem vier keer dit seizoen de nul te houden waaronder de eerste wedstrijd van dit seizoen. Op De Vijverberg hield Jurjus Feyenoord van het scoren af. De Superboeren versloegen de Rotterdammers met 2-0.

Luuk Koopmans
Luuk Koopmans mocht dit seizoen uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie. Bij MVV speelde hij bijna het hele seizoen. In totaal kwam hij 38 wedstrijden in actie voor de club uit Maastricht. In die wedstrijden kreeg hij 54 goals te verwerken. Daarnaast mocht hij tien clean sheets achter zijn naam schrijven. Toch was het net niet goed genoeg om met MVV mee te doen aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie.

Nikolai Laursen
De Deense PSV-speler Nikolai Laursen speelde dit seizoen in zijn geboorteland. PSV verhuurde hem aan Brøndby. Hij speelde 22 keer in de hoofdmacht. Ook leverde hij drie assists af en scoorde twee keer. Daarnaast haalde hij ook de bekerfinale. Na een spannende strafschoppenserie verloor Laursen met Brøndby van FC Midtjylland. Laursen staat waarschijnlijk voor een definitief vertrek bij PSV.

Laros Duarte
Na een half seizoen bij Jong PSV trad Laros Duarte begin dit jaar aan bij Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel groeide Duarte uit tot een belangrijke schakel. In 36 duels in de Keuken Kampioen Divisie (totaal met Jong PSV erbij) schoot hij drie keer raak en gaf hij acht assists. Op dit moment probeert de middenvelder promotie te bewerkstelligen met Sparta. Ook Duarte maakt mogelijk definitief de overstap naar de club waaraan hij is verhuurd.