Veel goals op De Herdgang, De Schutter Europees kampioen

5 min

Naast het eerste is ook de jeugd van PSV een belangrijk onderdeel van de club. Spelers worden opgeleid om uiteindelijk een mooie carrière te kunnen maken. Hieronder lees je hoe het de jeugdteams is vergaan.

PSV O13
Het was een drukke week voor PSV O13. Er stonden twee wedstrijden te wachten afgelopen week. De eerste werd gespeeld op De Herdgang tegen Ajax O13. Ondanks een doelpunt van Nicolas Verkooijen verloor de O13 met 2-1. Helaas was dat tegen de verhouding in. Je leest hier het hele verloop van de wedstrijd.

Op zaterdag gaf PSV O13 niet thuis. In Rotterdam werd er met 4-0 verloren van de leeftijdgenoten van Sparta. Daarmee heeft de O13 de laatste competitiewedstrijd gespeeld. Ondanks deze nederlaag speelt het ook volgend seizoen in de hoogste O13-competitie. Wil je het hele verslag lezen? Klik dan hier.

PSV O14
Voor PSV O14 stond er een zeer belangrijke wedstrijd op het programma zaterdag. In Utrecht kon de O14 bij winst de koppositie overnemen van FC Utrecht. Als de Domstedelingen won, waren zij de kampioen. Uiteindelijk versloeg FC Utrecht PSV met 6-1. Ondanks dat de grote uitslag doet vermoeden, gaf de O14 goed partij. Namens PSV trof Khaled Razak het doel. Op deze pagina lees je alles over de wedstrijd.

PSV O15
Net zoals PSV O13 had ook PSV O15 twee wedstrijden op het programma staan. De eerste wedstrijd van de week vond plaats op de eigen Herdgang. Feyenoord was de tegenstander. Het werd een wedstrijd waarin het allemaal net niet lukte. In de eerste helft waren het de Rotterdammers die ineens de leiding namen door twee keer kort achter elkaar te scoren. Later kwam PSV beter in het spel en kreeg het ook kansen. Jaivy Lourens was de gelukkige en mocht de 2-1 binnentikken. Ook daarna had de ploeg van Edwin de Wijs nog genoeg mogelijkheden om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Echter maakte Feyenoord de 3-1. Klik hier om het hele verslag van deze spannende ontmoeting te lezen.

De tweede wedstrijd was op papier ook een lastige. In Alkmaar trof PSV O15 AZ dat evenveel punten had. Het was een wedstrijd waarin beide ploegen kansen creëerden. Toch was PSV uiteindelijk de gelukkige. In de blessuretijd nam het de drie punten mee naar huis. Shi-jon Martina pikte de bal zo’n 25 meter van de goal op en met speels gemak kapte hij vier verdedigers uit alsof ze er niet stonden. Hij schoof de bal heel rustig onder de keeper door het doel in. Lees hier het uitgebreide verslag van deze ontmoeting.

PSV O16
Als enige ploeg was PSV O16 actief op De Herdgang. Dat betekende niet dat er weinig goals vielen, integendeel. De O16 liet niks over van FC Volendam en speelde de bezoekers van het kastje naar de muur. De uitslag was dan ook 8-1. Veel verschillende spelers kwamen op het scoreformulier terecht. D’Leanu Arts, Dylan Hopman, Jasper Huijzer, Jesse Giebels, Mohammed Nassoh en Naïm Matoug scoorden allen eenmaal. Milan van de Riet was nog net iets trefzekerder en maakte er twee. Om het verslag van het laatste thuisduel van PSV O16 te lezen, klik je hier.

PSV O19
Ook PSV O19 reisde af naar Alkmaar om tegen AZ O19 te spelen. PSV is al uitgespeeld voor de titel, maar AZ deed nog volop mee. Voor de rust kregen de Alkmaarders tal van mogelijkheden. Toch stond het bij de rust nog 0-0. In de tweede helft stond er een ander PSV. AZ werd ver van de goal gehouden en creëerde nagenoeg niets meer. Vlak voor tijd was het dan ook PSV O19 dat er met de winst vandoor ging. Mathijs Tielemans stond vrij op de zestienmeter en schoot de bal beheerst raak op aangeven van Madueke: 0-1. Zo gingen de drie punten mee naar Eindhoven. Nieuwsgierig naar het hele verslag? Dat lees je hier.

Oranje O17
Oranje O17 speelde de afgelopen week de finale van het Europees kampioenschap. Vorig jaar wist Oranje de titel te behalen door Italië te verslaan in de finale. Ook dit jaar ging de finale tussen beide landen. Namens PSV was Joost de Schutter opgeroepen voor het toernooi. Hij viel in de blessuretijd van de wedstrijd in. De wedstrijd was toen al gespeeld. Nederland versloeg Italië met 4-2. Door deze uitstekende prestatie heeft Oranje O17 zich geplaatst voor het WK O17 in Brazilië. Het WK vindt dit jaar plaats in november.