Transparent
Inloggen
Sluiten

Alle mogelijke tegenstanders in tweede voorronde Champions League bekend

19 mei 2019 21:59
Foto: Pro Shots

Alle mogelijke tegenstanders in tweede voorronde Champions League bekend; image source: Pro Shots

Nu vrijwel alle competities in Europa afgelopen zijn, is het ook duidelijk welke tegenstanders PSV kan treffen in de voorronde van de Champions League. Hiervoor is het wel nog altijd deels afhankelijk van de winnaar van de Europa League. Indien Chelsea volgende week wint, zal PSV moeten spelen tegen FC Basel of Olympiakos Piraeus. Als Arsenal echter met de beker aan de haal gaat, zal PSV in de tweede voorronde moeten afrekenen met Viktoria Plzen, Basaksehir of LASK Linz.

In de derde voorronde zullen vervolgens ook FC Porto, Dinamo Kiev, Club Brugge en de nummer drie van Rusland gaan deelnemen. Lokomotiv Moskou en FK Krasnodar strijden met nog een speelronde te gaan om wie er tweede en derde wordt in de Russische competitie. Beide ploegen hebben evenveel punten, maar op basis van onderling resultaat staat Lokomotiv Moskou op de tweede plek. Die positie geeft aan het eind van het seizoen recht op een plek in de groepsfase van de Champions League. Als Arsenal de Europa League wint, zal ook Olympique Lyonnais in de voorronde moeten gaan spelen, terwijl zij bij winst van Chelsea direct naar de groepsfase zullen gaan.

De loting voor de tweede voorronde zal op woensdag 19 juni al verricht worden, terwijl op maandag 22 juli de loting voor de derde voorronde zal plaats vinden. Aangezien de heenwedstrijd in de tweede voorronde pas op dinsdag 23 juli of woensdag 24 juli gespeeld zal worden, weet PSV voor aanvang van de wedstrijden al welke mogelijke tegenstander in de volgende ronde wacht.




Tags

voorronde arsenal chelsea lokomotiv aanvang basaksehir basel brugge dinamo heenwedstrijd kiev krasnodar lask lyonnais olympiakos piraeus plzen porto rusland viktoria

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Porto of Lyon zou ik absoluut niet willen treffen, ongeacht de vorm. Maar goed, eerst maar eens kijken hoe het er tegen die tijd uit ziet.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Maak je geen zorgen - die ronde halen ze niet.
+4/-1

 
Als je zo pessimistisch je dag begint wil ik je week niet weten, hoop dat we jou een prettiger verrassing kunnen bezorgen komend seizoen;-)
+3/-4

 
4 jaar geleden
@Por, ik hoop ook op zeer prettige verassingen. Maar die groepsfase van de CL halen zal een zware klus worden.
Het PSV van voor de winterstop zal het wel gaan halen,
Het PSV van na de winterstop komt daar niet doorheen.
+1/-1

 
@Wouter, het zal geen van beide worden, niet van voor en niet van na de winter, maar met wat ervan overblijft en een beetje creatief versterkt zie ik het best wel zitten aangezien onze tegenstanders ook niet makkelijk over een zelfde selectie als afgelopen seizoen zullen beschikken, zowat iedereen begint met een gewijzigde samenstelling, dus wat voor ons geld geld voor hun ook.
+1/-2

 
Ik hou zelfs rekening met evt een andere coach aangezien je in voetballand nooit weet.
+1/-1

4 jaar geleden
En dan daarna nog de play offs? Dat wordt een lastige....
+2/-0

4 jaar geleden
Pittige weg naar dr CL. Had Ajax dit jaar toch prima loting met Luik, Kiev en Sturm Graz... We gaan het zien.
+1/-2

 
Gertjan1983 (geschorst)
4 jaar geleden
Waarom moet het in elke topic over ajax gaan in de reacties?
+5/-1

 
4 jaar geleden
Ik snap dat je ziek bent van steeds maar Ajax, dat ben ik ook. Maar het is wel een goed voorbeeld om te kijken wat realistisch is. Ik vond het knap van ze dat de uberhaubt de groepsfase van de CL gehaald hadden.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Waar een wil is is een weg.. Gewoon gas erop
+2/-2

4 jaar geleden
Eerste ronde komen we wel door, daarna heb ik er een hard hoofd in, ik hou een slag om de arm omdat ik niet weet hoe snel de Jong de selectie op orde heeft en wie er allemaal bij komen...
+1/-0

 
Ik hoop iig dat we Pessimisten zoals Ro van O een positieve kijk op het leven kunnen bezorgen, wat jij zegt bro brengt iig hoop, je weet idd nog lang niet wat er allemaal te gebeuren staat.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Dat is het probleem he. Je selectie is in juli nog lang niet rond schat ik. Zullen eerst mensen definitief moeten gaan voor je dat geld uit kunt geven.
+1/-0

4 jaar geleden
Hopen op winst Chelsea, dat haalt Lyon weg en voorkomt loting tegen Porto of Kiev in 3e ronde. Je moet dan natuurlijk wel Basel of Olympiakos verslaan, maar als je die niet verslaat dan hoor je niet in CL.
+5/-1

 
4 jaar geleden
Ah, ik zat al te hopen op winst Arsenal want dan krijgen we in de 3e ronde mindere tegenstanders maar goed om te weten dit, volgende week juichen voor Chelsea...
+1/-1

 
4 jaar geleden
Olympiakos hebben we in de voorbereiding van dit seizoen nog verslagen in Uden. Was niet best toen, van beide clubs niet.
+1/-1

Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Tegen de tijd dat John de Jong gas gaat geven zijn de eerste wedstrijden al gespeeld. De boze wolf heeft vandaag aanwinst 4 al binnengehaald. Johny nog op vakantie of geld aan het tellen?
+1/-1

 
4 jaar geleden
Kwaliteit boven kwantiteit. Liever 3 goede aankopen dan 5 gehaaste, matige aankopen.
+1/-0

4 jaar geleden
Het zijn ploegen, waar Jong PSV ook van kan winnen.
+1/-0

4 jaar geleden
De eerste ronde heen en uit met het sterkste team aantreden, en dan de super cup een B-team sturen. Zit er echt vervelend tussen in op zondag om 18 uur.
+1/-0

reactie verwijderd



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje