PSV Vrouwen verliest weinig spectaculaire topper

2 min

PSV Vrouwen heeft in de titelstrijd averij opgelopen tegen directe concurrent Ajax. In een wedstrijd zonder veel grote kansen trokken de Amsterdammers aan het langste eind.

Effectiviteit maakt verschil
In een weinig spectaculaire eerste helft kreeg Katja Snoeijs de eerste mogelijkheid op een treffer. De spits onderschepte een te korte terugspeelbal maar stuitte op de keeper van de Amsterdammers. Na ruim een kwartier was de tweede kans van de wedstrijd wel raak. Bakker zette Ajax uit het niets op voorsprong. In het restant van de eerste helft wist geen van beide ploegen nog iets te creëren.

Geen geluk
Na de rust zette de ploeg alles op om de gelijkmaker te forceren. Pattiwael probeerde met haar eerste goede actie van de wedstrijd vlak na rust een ploeggenoot te vinden, maar slaagde daar net niet in. Ajax, dat niet veel van de eigen goal af kwam in de tweede helft, raakte nog een keer de lat een half uur voor tijd. Daarna lukte het PSV Vrouwen steeds net niet om tot een grote kans te komen. In de 79e minuut was de ingevallen Thorvaldsdóttir wel nog dicht bij de 1-1, maar de IJslandse raakte de bal niet lekker en deze vloog over.

Aanstaande maandag speelt de ploeg van Sander Luiten de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion. Deze wedstrijd op paasmaandag begint om 14.30 uur.