Mexicaanse PSV-connectie leidt bondscoach Martino naar debuutzege

Reacties

Mexico heeft in een oefeninterland afgerekend met Chili. Bij het debuut van de nieuwe bondscoach Gerardo Tata Martino was PSV-aanvaller Hirving Lozano trefzeker, twee ex-PSV'ers speelden eveneens een hoofdrol.

Mexico
Mexico
3 - 1
Chili
Chili

Beide ploegen gingen in San Diego rusten met 0-0, maar daar kwam een paar minuutjes na rust al verandering in. Wolverhampton Wanderers-aanvaller Raúl Jiménez opende de score door een bijzonder makkelijk gegeven penalty te benutten. Het was voor Mexico (dat de laatste drie interlands had verloren) de eerste goal in 342 minuten tijd.

Daar kwamen er na iets meer dan een uur spelen direct twee bij. Eerst kopte verdediger Héctor Moreno een corner van Andrés Guardado fraai in de lange hoek: de twee voormalig PSV'ers waren zo mede-verantwoordelijk voor de verdubbeling van de voorsprong. Vrijwel direct daarna was het duel beslist, toen Chucky Lozano met een fraai stiftje de 3-0 op het scorebord zette.

Een kwartier voor tijd kreeg het Eindhovens/Mexicaanse feestje een volgend tintje. Aanvoerder Guardado verliet het veld voor Érick Guti Gutiérrez, waardoor Moreno de band om zijn arm kreeg. Dat het via Nicolás Castillo nog 3-1 werd, was voor de statistieken. Voormalig Barcelona-coach Martino (de voorganger van Frank de Boer bij Atlanta United) kende zo een prima start van zijn dienstverband bij de Mexicanen.