Interlandupdate: Oranje wint, Lozano en Pereiro scoren

4 min

Diverse PSV’ers uit PSV 1 en Jong PSV zijn opgeroepen om interlands te spelen. De PSV’ers reizen heel de wereld over. Hieronder lees je hoe het de spelers verging in de eerste interlands.

Oranje
In de strijd om een ticket voor het EK 2020 trapte Nederland af tegen Wit-Rusland in De Kuip. PSV'ers Denzel Dumfries en Steven Bergwijn stonden in het basiselftal van bondscoach Ronald Koeman. Dumfries werd in de 68e minuut gewisseld voor Kenny Tete. Luuk de Jong, Pablo Rosario en Jeroen Zoet bleven de hele wedstrijd op de bank. Nederland won met 4-0, mede door goals van oud-PSV’ers Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. Nederland speelt op zondag de tweede kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland. De aftrap in de Johan Cruijff Arena is om 20.45 uur.

Mexico

In San Diego werd de vriendschappelijke interland tussen Mexico en Chili gespeeld. Hirving Lozano startte in de basis en was ook belangrijk. De aanvaller maakte met een chip de 3-0 in de 3-1 gewonnen wedstrijd tegen de Chilenen. Érick Gutiérrez viel een kwartier voor tijd in voor oud-PSV’er Andrés Guardado. Die eerder in de wedstrijd nog een assist gaf op de 2-0 van een andere oud-speler, Héctor Moreno. In de nacht van dinsdag op woensdag speelt het Mexicaanse elftal om 03.00 uur tegen Paraguay.

Uruguay

Gastón Pereiro is op dit moment met Uruguay in China om deel te nemen aan de China Cup. In de halve finale trad het team aan tegen Oezbekistan. Al na vijf minuten schoot de PSV’er raak. Mede door zijn doelpunt wist Uruguay de wedstrijd met 3-0 te winnen en plaatste het zich voor de finale. Aanstaande maandag om 12.35 uur treffen zij daarin Thailand.

Tsjechië O21

Het Tsjechische team voor spelers onder 21 is voor een trainingskamp neergestreken in Spanje. Michal Sadílek was opgeroepen voor het team. In de wedstrijd tegen IJsland speelde hij de volle negentig minuten. Wel ontving de middenvelder een gele kaart. Uiteindelijk kwam Tsjechië O21 niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Tijdens het trainingskamp speelt Tsjechië nog één andere wedstrijd namelijk tegen Mexico O21.

Oranje O20
Joël Piroe heeft zich laten gelden in de interland tegen Mexico O20. In een spectaculaire wedstrijd kwam Oranje O20 op voorsprong, maar zag deze nog voor de rust verdwijnen. In de tweede helft viel Piroe in en hij maakte uiteindelijk de comeback van Oranje compleet door tien minuten voor tijd de 3-2 binnen te schieten. Maandag speelt de ploeg nog een interland. Dan is Tsjechië O20 de tegenstander.

Oranje O19
Voor het Nederlands elftal O19 stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. In Hardenberg speelde Oranje tegen Wales O19. De winnaar van de poule plaatst zich voor het EK in Armenië. Mohamed Ihattaren begon in de basis. Na 71 minuten op het veld gestaan te hebben, werd hij vervangen. Nederland O19 pakte uiteindelijk de drie punten na een hectische slotfase. In de negentigste minuut scoorde Wales en leek het erop dat de punten gelijk verdeeld werden. Maar door een doelpunt in de 92e minuut pakte Oranje alsnog de volle winst. Zakaria Aboukhlal bleef de hele wedstrijd op de bank. Hieronder zie je de volgende wedstrijden in de kwalificatie.

Nederland O19 - Slovenië O19, zaterdag 23 maart 2019, 16.00 uur, Sportpark Marsdijk in Assen
Nederland O19 - Spanje O19, dinsdag 26 maart 2019, 19.00 uur, Sportpark Boshoek in Hardenberg